Bezár

Hírarchívum

Alumni mentorprogram

„A leghasznosabb szabadon választható kurzus” – Alumni mentorprogram

„A leghasznosabb szabadon választható kurzus” – Alumni mentorprogram

2023. február 13.
2 perc

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja a hallgatói visszajelzések szerint az egyik leghasznosabb szabadon választható kurzus az egyetemen, akkor is, ha valaki még nem pontosan tudja, milyen karrierutat választ a diplomaszerzést követően, és akkor is, ha már pontos elképzeléssel, megvalósítandó célokkal rendelkezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Alumni mentorprogram keretében az SZTE jelenlegi hallgatóit támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben az egyetemen végzett sikeres szakemberek. A program 2014 tavaszán indult, azóta 736 sikeres mentorálási együttműködés zajlott le, minden alkalommal 90% feletti hallgatói elégedettségi visszajelzéssel.

A kötetlen és rugalmas, egyénre szabott mentorálási folyamatban a hallgatók szakmai tanácsokat kaphatnak mentorukról, betekintést nyerhetnek az adott szakma mindennapjaiba, széleskörű gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, építhetik a nélkülözhetetlen kapcsolati hálójukat. A program rugalmassága miatt könnyen beilleszthető a tanrendbe, így a részvétel az egyetemi tanulmányok bármely szakaszában javasolt. A most induló szemeszterben a program koordinátorai 2023. február 14-én, valamint 21-én online tájékoztatót tartanak, hogy segítsék a hallgatók jelentkezését.

mentor2

Jelenleg 1400 mentor várja a hallgatók jelentkezését az uniszegedalumni.com oldalon. A hallgatói ajánlással rendelkező, több szemeszteren keresztül aktív mentorok számára az Alma Mater a „Mester Mentor” és „Kiváló Mentor” kitüntető címet adományozza, és kiemelt figyelmet fordít a velük történő együttműködés gondozására, ajánlók, portréinterjúk segítségével helyezi őket előtérbe. A program szervezői büszkék arra, hogy jelenleg már 8 Mester Mentor, és 6 Kiváló Mentor, valamint a jelenleg legaktívabb, a hallgatói ajánlásokkal rendelkező és az Alumni Mentorok Klubjának tagjai járulnak hozzá a program sikerességéhez. Az Alumni Mentorok Klubjának támogató közege a garancia arra, hogy a csatlakozó mentorok valódi értéket közvetítsenek, miközben maguk is részesei és élvezői lehessenek egy inspiráló szakmai közegnek. Mi sem mutatja jobban a program eredményességét, mint hogy 10 főre növekedett azon mentorok száma, akik egykor mentoráltként csatlakoztak a programhoz, ma pedig már ők érzik fontosnak a késztetést, hogy alumni mentorként visszaadjanak alma materüknek.

A program iránt érdeklődő hallgatók és az alumni közösség tagjai további információt az SZTE Alma Mater oldalán szerezhetnek: www.uniszegedalumni.com vagy https://sztealmamater.blog.hu/tags/mentor

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek