Bezár

Hírarchívum

Kiállítást nyit meg az SZTE-n a dán nagykövet

Kiállítást nyit meg az SZTE-n a dán nagykövet

2016. február 12.
1 perc

Tom Nørring, Dánia magyarországi nagykövete érkezik Szegedre a Szegedi Tudományegyetem meghívására 2016. február 17-én, szerdán. Látogatásának célja egyebek mellett az egyetem dán kapcsolatainak erősítése és gazdagítása. A nagykövetet – aki előadást is tart és megnyit egy kiállítást is - az SZTE rektora és Szeged polgármestere is fogadja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tom Nørring a Szegedi Tudományegyetem meghívására érkezik Szegedre, látogatásának célja egyebek mellett az egytem dán kapcsolatainak erősítése és gazdagítása. A nagykövet a délelőtti órákban találkozik Prof. Dr. Szabó Gáborral, az SZTE rektorával, valamint Prof. Dr. Nagy Katalinnal, az SZTE nemzetközi rektor helyettesével is.

 

Ezt követően a Városházán fogadja Tom Nørringot dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere.

A nagykövet Green Growth is the Way Ahead címmel 15 órától tart angol nyelvű előadást a megújuló energiák globális felhasználásáról és a fenntartható városfejlesztésről a szegedi városházán, 17 órakor pedig megnyitja a Szegedi Tudományegyetem rektori épületének Átriumában a fenntarthatósági témában rendezett kiállítást, Copenhagen Solutions. Az előadás témája a szénmonoxidmentes város megvalósítása. A kitűzött cél, hogy Koppenhága 2025-re teljesen zöldé válhasson. Az előadás a 9 éves folyamatról számol be, többek között azt járja körül, hogy hogyan járul hozzá a zöld növekedés a városi életminőség javulásához; hogyan éleszthető újjá a városközpont, hogyan érdemes fejleszteni városrendezési irányelvek alapján; hogyan növelhető egy város területe, hogyan alkalmazhatók egy városban zöld és okos megoldások.

Az előadás és a kiállítás megnyitó minden egyetemi és szegedi polgár számára nyitott.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek