Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2011. szeptember

2011. szeptember 29.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Központ az elmúlt két évben közös kutatási programot hajtott végre „Keringési, anyagcsere és gyulladásos betegségek teranosztikájának fejlesztése” címmel.

2011. szeptember 28.
1 perc

Guinness-rekord kísérletre kerül sor 2011. szeptember 30-án 14.00 órai kezdettel a Dóm téren, melynek keretében Magyarország több városában egyszerre zajló és tömegesen végzett kémiai kísérletet fognak végrehajtani a résztvevő diákok és egyetemi hallgatók.

2011. szeptember 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon szeptember közepén két csapattal – az Egerben dobogós MKLaren és az első futamán résztvevő Pneugeot - vette részt. Az egyetemi hallgatókból álló 22 csapat két versenyszámban mérhette össze tudását, ahol a gyorsulási versenyszámot a MK Laren csapata nyerte. A Mérnöki Kar MKLaren és Pneugeot pneumobil csapatai bemutatót tartanak 2011. október 1-én, 11:30-kor a Szeged Pláza mögötti görkorcsolyapályán, melyen minden érdeklődőt szeretettel várnak. A bemutató ingyenes.

2011. szeptember 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának Informatikai Tanszékcsoportja és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara 2010. áprilisában közös projektet indított, melynek célja komplex megközelítésű tananyagfejlesztés az informatikai oktatásban.

2011. szeptember 26.
1 perc

Katus Attila, Vajda Attila és Kanyó Dénes világ- és olimpiai bajnok is részt vesz a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Egészségnapján, 2011. szeptember 28-án.

2011. szeptember 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem a TÁMOP-4.2.2-08/1-2008-0013, "Keringési, anyagcsere és gyulladásos betegségek teranosztikájának fejlesztése" című nyertes pályázat keretében projektzáró sajtótájékoztatót tart, 2011. szeptember 29-én, 13 órai kezdettel a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Tanácstermében (6720 Szeged, Eötvös u. 6.).

2011. szeptember 23.
2 perc

Példaértékű együttműködést kötött a Szegedi Tudományegyetem és a megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, a Szegedi SZEFO Zrt. Az együttműködés keretében – az egyetem kutatói által irányított rehabilitációt követően – az állami tulajdonú vállalat munkaterápiás lehetőséget biztosít a megváltozott munkaképességű betegek számára és az adott munkakört ellátni képes munkavállalókat a cég a jövőben is foglalkoztatná. A SZEFO Zrt. támogatása egyúttal hosszútávon biztosítja a rehabilitációval foglalkozó szakemberek utánpótlását is.

2011. szeptember 22.
1 perc

„Tananyagfejlesztés mérnök informatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus képzésekhez" című pályázat keretében megvalósult tananyagfejlesztés ismertetésére kerül sor, 2011. szeptember 27-én a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi B. 7.).

2011. szeptember 21.
2 perc

Szeptember 23-án különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, hihetetlen programokkal várja az érdeklődőket Szegeden is a legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál, a Kutatók Éjszakája.

2011. szeptember 21.
1 perc

Szeptember 21-től indul a Szabadegyetem-Szeged, az egyetem népszerű előadássorozata, ahol a hallgatóság megismerkedhet a legújabb kutatási módszerekkel és eredményekkel.

A félév során a hallgatók 11 alkalommal találkozhatnak a Szabadegyetem előadóival.

2011. szeptember 20.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi SZEFO Zrt. közös, országosan egyedülálló programot indít az agyvérzést szenvedett betegek egyes maradandó sérüléseinek rehabilitációjára és foglalkoztatására vonatkozóan. A program részleteit 2011. szeptember 23-án, pénteken, 11.00 órakor sajtótájékoztató keretében jelenti be többek között Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A további részleteket a csatolt meghívó tartalmazza.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

2011. szeptember 19.
1 perc

Terror(izmus) és Esztétika címmel tart nemzetközi konferenciát a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara 2011. szeptember 22-24 között. A konferencia a terror(izmus) politikai fogalmát és diskurzusát vizsgálja az esztétikai gondolkodás antik és modern hagyományai felől.

2011. szeptember 16.
1 perc

Magyarország helye és szerepe az EU-elnökséget követően címmel rendez Integrációs Klubot a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központ EUROPE DIRECT információs irodája 2011. szeptember 22-én, 16 órai kezdettel, az SZTE ÁJTK Kari Társalgójában (Szeged, Tisza Lajos krt. 54. III. emelet). Az előadó Győri Enikő, EU-ügyekért felelős államtitkár.

2011. szeptember 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Zöld Intézménye versenyt hirdetett a beiratkozás időtartamára az egyetemi polgárok és hallgatók részére.

2011. szeptember 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ tisztelettel meghívja Önt a „Zöldülj velünk a beiratkozás során is” kampány csütörtöki napon, 2011. szeptember 15-én megrendezésre kerülő záró eseményére, egy díjátadóval egybekötött filmvetítésre.

 

A díjátadó és filmvetítés helyszíne: SZTE TIK Kongresszusi terem (Szeged, Ady tér 10.)

Időpontja: 2011. szeptember 15., csütörtök 17:30 óra

2011. szeptember 14.
1 perc

„Régiók, mint a visszatérő migránsok kedvezményezettjei” címmel nemzetközi projekt indult a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék részvételével. A projektindító konferenciára nemrég került sor a németországi Wernigerodéban. A konferencián Kovács Zoltán és Hegedűs Gábor képviselte a Szegedi Tudományegyetemet. A 12 partner részvételével indult projekt fő célkitűzése, hogy olyan hátteret biztosítson a régiók számára, amellyel sikerül megtartaniuk potenciális munkavállalóikat, és harcolhatnak az „agyelszívás” ellen.

honlap_kezdo

2011. szeptember 09.
2 perc

Egyedülálló kezdeményezésként rendhagyó konferenciát rendeznek a Szegedi Tudományegyetemen. A legutóbbi, XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) győztesei, a legkiválóbb szegedi – orvos-, vegyész-, jogász-, közgazdász-, pszichológus- és még sorolhatnánk – hallgatói tartanak előadásokat szeptember 16-án, 10 órától az SZTE Rektori Hivatalának aulájában. (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

2011. szeptember 09.
1 perc

2011-ben a negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Szegedi Emlőrák Szimpózium. Immár hagyomány, hogy a programban egy teljes napot kitöltő továbbképző előadások mellett céges szimpóziumok, esetmegbeszélő ülés, workshop-ok és benyújtott tudományos előadások legyenek. A továbbképző referátumok egyik fő témája a lokálisan előrehaladott emlőrák ellátása lesz, valamint az emlőrák minél hatékonyabb, individualizált terápiájával kapcsolatos időszerű témákat tárgyalunk.

2011. szeptember 08.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2011. szeptember 10-én 12.00 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendkívüli ülés keretében, Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, rektor elnökletével orvosdoktorokat avat.

2011. szeptember 08.
1 perc

Tanulhatnak és játszhatnak a középiskolások az SZTE-n most induló Junior Szabadegyetemen. A Mindentudás Egyeteme és utódja, a Szabadegyetem – Szeged 7 éves sikerének alapján a Szegedi Tudományegyetem most a középiskolásoknak indít előadás-sorozatot fiatalos témákkal és fiatal(os) előadókkal. A diákok nemcsak tanulhatnak, hanem nyerhetnek is, ha bekapcsolódnak a Junior Szabadegyetem Tudás-totó játékába.

cimkep

2011. szeptember 07.
1 perc

Az SZTE GYTK és a College of Pharmacy of Kaohsiung Medical University (Taiwan) együttműködési megállapodást írt alá

2011. szeptember 06.
2 perc

Az egyetemi szemeszter első két hetében több mint húszezer hallgató fordul meg a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában, hogy felvegye a diákigazolvány matricát és az ingyenes utazásra jogosító bérletet. A beiratkozás idejére a főbejárat melletti füves területen zöld standot állít fel a TIK Igazgatósága, ahol versenyekkel, jó hangulattal és értékes ajándékokkal várják az oda látogatókat. A 8 nap alatt több mint ezer ajándék várja környezettudatos gazdáját. A zöld standon rendezett feladatok és játékok célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos életmódra.

2011. szeptember 06.
1 perc

Második alkalommal kerül megrendezésre a szegedi jogi karon az ÁJTK Kari Tanévnyitó fesztivál. A rendezvény elsődleges célja a Kar új elsőéveseinek köszöntése, valamint minden kari polgár számára egy olyan közös rendezvény megtartása, ami lezárja a nyarat és erőt önt mindenkibe az új tanév kezdete előtt.

2011. szeptember 06.
2 perc

Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke és a T-Mobile. A regionális együttműködésnek köszönhetően megvalósuló előadássorozatok során felmerülő témák többek között a mobileszközök, a humán kommunikáció valamint az ezekre épülő alkalmazások világából kerülnek ki.

2011. szeptember 03.
4 perc

Az elsőéves hallgatók egy része online tv-közvetítés segítségével, a sziksósfürdői egyetemi gólyatáborban kísérte figyelemmel a Szegedi Tudományegyetem 2011-2012-es tanévének ünnepélyes megnyitóját, melyet 2011. szeptember 3-án 10.00 órától tartottak a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében. Az SZTE-n közel 30 ezer hallgatónak, köztük több mint 8 ezer gólyának kezdődik meg a tanítás hétfőn. A tanévnyitón Szabó Gábor rektor mellett köszöntőt mondott Hoffmann Rózsa államtitkár és Botka László polgármester is. A rendezvényt több hazai felsőoktatási intézmény vezetője, és a helyi közélet számos prominense is megtisztelte jelenlétével.

2011. szeptember 02.
1 perc

Több, mint 51 millió forint uniós támogatást nyert a Szegedi Tudományegyetem négy gyakorlóiskolája a „Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra-fejlesztése” című pályázati felhívás keretében. Az intézmények számítógép állományának bővítése kiemelkedő jelentőségű az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztésében, és közvetve hozzájárul a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz is.

igeret_fa_TIK

2011. szeptember 01.
2 perc

A Tanulmányi és Információs Központ (TIK) idén először jelent meg SZIN „zöld” szervezeteket felsorakoztató úgynevezett Zöld Placcán.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek