Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2009. április

2009. április 28.
Az utóbbi évek legjobb eredményét érték el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia tizenhat szekciójának versenyein. A 2009 áprilisában megrendezésre került OTDK-n a szegedi hallgatók 184 dobogós helyezést – köztük 67 első, 55 második és 62 harmadik díjat – szereztek, de több mint öt tucat különdíjat és dicséretet is elnyertek.
2009. április 27.
2009. április 23-án a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja a magyar egyetemek között elsőként nyerte el a 2009 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat. A bevezetett zöldprogramnak köszönhetően havi szinten 1-1,5 millió forintos megtakarítást vár az intézmény vezetősége, mely éves szinten 3-5%-os energia felhasználási javulást jelent a 25 ezer négyzetméteres Központban.
2009. április 24.
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Traumatológiai Klinika összes dolgozója részére.
2009. április 22.
Ezúton tisztelettel meghívom az új Neurorehabilitációs Osztály ünnepélyes átadása kapcsán tartandó sajtótájékoztatóra és az azt követő bejásásra.
2009. április 21.
A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater megalakulása óta minden év decemberében az Universitas-Szeged Kht.-val, a Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatósággal, az SZTE Ajándékbolttal, az Egyetemi Füvészkerttel, a József Attila Tanulmányi és Információs Központtal és az EHÖK-kel karöltve karácsonyfabérlést szervez a volt és a jelenlegi egyetemi polgárok, Alma Mater tagok körében. Évente közel 100 fő vesz részt az akcióban.
2009. április 20.
Tisztelettel ajánlom figyelmükbe a Szabadegyetem – Szeged harmadik szemeszterének következő előadását.
Április 22-án szerdán 18 órakor Illés Mária egyetemi adjunktus
A hely szelleme - Handel, Christian Bach és Haydn a XVIII. századi Londonban címmel tart előadást a megszokott helyszínen, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.
2009. április 20.
Elindult a Szegedi Tudományegyetem modern, fejlett, integrált keresőrendszerrel ellátott honlapja. Az új portál minden tekintetben megfelel a 21. századi kihívásoknak és elvárásoknak, így többek között olyan WEB 2.0-ás alkalmazások használatát is lehetővé teszi, mint az online fogadóóra és a hírek kommentelése.
2009. április 20.
Világirodalmi paródiák, retró mesék vetítése, a Baltazár Színház előadása, kortárs költők műveinek felolvasóestje, betyárvilágzene, juhászverseny, Napra koncert, progresszív jazz és további izgalmas programok színesítik a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat kínálatát. 2009. április 20. és május 15. között az egyetem 50 helyszínen több mint 200 programmal várja a kultúra szomjazóit.
2009. április 20.
Az SZTE ÁJTK Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke, valamint az SZTE ÁJK Karrier Iroda szervezésében, 2009. április 22-én 14 órai kezdettel Polgári Jogi Jogesetmegoldó Versenyre kerül sor. A verseny a 2009/2010-es tanévben Debrecenben tartandó országos verseny helyi fordulóját képezi.
2009. április 15.
Tarolt a Szegedi Tudományegyetem az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióján. A rendezvényen az egyetem hallgatóinak 13 bemutatott dolgozatából 11 díjazott lett, mellyel az egyetem abszolút első lett az intézmények rangsorában.
2009. április 13.
A Parkinson-kórban érintett családok részére szerveznek programokat Szegeden a Parkinson Világnap alkalmából 2009. április 18-án, szombaton a Csongrád Megyei Közgyűlés épületének földszintjén (Szeged, Rákóczi tér 1.).
2009. április 13.
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) legnépesebb szekcióját, a humán tudományokét április 16. és 18. között Szegeden rendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Tanács.
A rendező intézmény a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara. A konferencia az intézményi diákköri felolvasó ülések legjobb, ott a zsűri által a XXIX. OTDK-ra javasolt dolgozatainak bemutatására és értékelésére szolgál.
2009. április 10.
Idén Belgrádban került megrendezésre a World University President Summit, a világ felsőoktatási vezetőinek találkozója. A rendezvényen 57 ország több száz résztvevővel képviseltette magát. A konferencia célja a felsőoktatás aktuális trendjeinek: az innovációs aktivitás, a technológiatranszfer, a felsőoktatás és a sport kapcsolatának, illetve a Bologna-folyamat helyzetének megvitatása volt.
2009. április 02.
A Szegedi Tudományegyetem idén is a második legnépszerűbb az egyetemre, főiskolákra jelentkezők körében, derül ki a legfrissebb felvételi statisztikákból. A tavalyi évhez képest csaknem 20%-kal többen szeretnének bekerülni az intézménybe, ráadásul az egyetem Bölcsészettudományi Kara is bekerült az öt legnépszerűbb kar közé.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek