Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2009. április

2009. április 28.
2 perc
Az utóbbi évek legjobb eredményét érték el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a XXIX. Országos Tudományos Diákköri Konferencia tizenhat szekciójának versenyein. A 2009 áprilisában megrendezésre került OTDK-n a szegedi hallgatók 184 dobogós helyezést – köztük 67 első, 55 második és 62 harmadik díjat – szereztek, de több mint öt tucat különdíjat és dicséretet is elnyertek.
2009. április 27.
2 perc
2009. április 23-án a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja a magyar egyetemek között elsőként nyerte el a 2009 Legtöbbet Zöldült Irodája díjat. A bevezetett zöldprogramnak köszönhetően havi szinten 1-1,5 millió forintos megtakarítást vár az intézmény vezetősége, mely éves szinten 3-5%-os energia felhasználási javulást jelent a 25 ezer négyzetméteres Központban.
2009. április 24.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Általános Orvostudományi Kar Traumatológiai Klinika összes dolgozója részére.
2009. április 22.
1 perc
Ezúton tisztelettel meghívom az új Neurorehabilitációs Osztály ünnepélyes átadása kapcsán tartandó sajtótájékoztatóra és az azt követő bejásásra.
2009. április 21.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater megalakulása óta minden év decemberében az Universitas-Szeged Kht.-val, a Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatósággal, az SZTE Ajándékbolttal, az Egyetemi Füvészkerttel, a József Attila Tanulmányi és Információs Központtal és az EHÖK-kel karöltve karácsonyfabérlést szervez a volt és a jelenlegi egyetemi polgárok, Alma Mater tagok körében. Évente közel 100 fő vesz részt az akcióban.
2009. április 20.
2 perc
Tisztelettel ajánlom figyelmükbe a Szabadegyetem – Szeged harmadik szemeszterének következő előadását.
Április 22-án szerdán 18 órakor Illés Mária egyetemi adjunktus
A hely szelleme - Handel, Christian Bach és Haydn a XVIII. századi Londonban címmel tart előadást a megszokott helyszínen, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.
2009. április 20.
1 perc
Elindult a Szegedi Tudományegyetem modern, fejlett, integrált keresőrendszerrel ellátott honlapja. Az új portál minden tekintetben megfelel a 21. századi kihívásoknak és elvárásoknak, így többek között olyan WEB 2.0-ás alkalmazások használatát is lehetővé teszi, mint az online fogadóóra és a hírek kommentelése.
2009. április 20.
2 perc
Világirodalmi paródiák, retró mesék vetítése, a Baltazár Színház előadása, kortárs költők műveinek felolvasóestje, betyárvilágzene, juhászverseny, Napra koncert, progresszív jazz és további izgalmas programok színesítik a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Tavasz rendezvénysorozat kínálatát. 2009. április 20. és május 15. között az egyetem 50 helyszínen több mint 200 programmal várja a kultúra szomjazóit.
2009. április 20.
1 perc
Az SZTE ÁJTK Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke, valamint az SZTE ÁJK Karrier Iroda szervezésében, 2009. április 22-én 14 órai kezdettel Polgári Jogi Jogesetmegoldó Versenyre kerül sor. A verseny a 2009/2010-es tanévben Debrecenben tartandó országos verseny helyi fordulóját képezi.
2009. április 15.
2 perc
Tarolt a Szegedi Tudományegyetem az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekcióján. A rendezvényen az egyetem hallgatóinak 13 bemutatott dolgozatából 11 díjazott lett, mellyel az egyetem abszolút első lett az intézmények rangsorában.
2009. április 13.
1 perc
A Parkinson-kórban érintett családok részére szerveznek programokat Szegeden a Parkinson Világnap alkalmából 2009. április 18-án, szombaton a Csongrád Megyei Közgyűlés épületének földszintjén (Szeged, Rákóczi tér 1.).
2009. április 13.
3 perc
Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) legnépesebb szekcióját, a humán tudományokét április 16. és 18. között Szegeden rendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Tanács.
A rendező intézmény a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara. A konferencia az intézményi diákköri felolvasó ülések legjobb, ott a zsűri által a XXIX. OTDK-ra javasolt dolgozatainak bemutatására és értékelésére szolgál.
2009. április 10.
1 perc
Idén Belgrádban került megrendezésre a World University President Summit, a világ felsőoktatási vezetőinek találkozója. A rendezvényen 57 ország több száz résztvevővel képviseltette magát. A konferencia célja a felsőoktatás aktuális trendjeinek: az innovációs aktivitás, a technológiatranszfer, a felsőoktatás és a sport kapcsolatának, illetve a Bologna-folyamat helyzetének megvitatása volt.
2009. április 02.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem idén is a második legnépszerűbb az egyetemre, főiskolákra jelentkezők körében, derül ki a legfrissebb felvételi statisztikákból. A tavalyi évhez képest csaknem 20%-kal többen szeretnének bekerülni az intézménybe, ráadásul az egyetem Bölcsészettudományi Kara is bekerült az öt legnépszerűbb kar közé.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek