SZTE Info

Agyvérzést szenvedett betegek maradandó sérüléseinek rehabilitációjára és foglalkoztatására közös programot indít az SZTE és a Szegedi SZEFO Zrt.

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi SZEFO Zrt. közös, országosan egyedülálló programot indít az agyvérzést szenvedett betegek egyes maradandó sérüléseinek rehabilitációjára és foglalkoztatására vonatkozóan. A program részleteit 2011. szeptember 23-án, pénteken, 11.00 órakor sajtótájékoztató keretében jelenti be többek között Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A további részleteket a csatolt meghívó tartalmazza.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Meghívó letöltése

Szíves visszajelzésüket az alábbi elérhetőségeken várjuk.

Bittner Péter
PR tanácsadó

FLOW PR
a Communications First tagja

1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Tel: 06/1-336-1355
Fax: 06/1-430-6695
Mobil: 06/20-665-0386

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.