SZTE Info

Sajtóarchívum 2016. június

2016. június 30.

A Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Straub Örökség Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a 9. Középiskolás Élettudományi Kutatótábor

záróünnepségére 2016. július 7-én, csütörtökön 13.30 órára az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontba.

2016. június 28.

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ és az UNI-Med Szeged Kft. tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a várandósok genetikai vizsgálatára szolgáló Veracity genetikai tesztvizsgálat magyarországi bevezetésének bejelentésére 2016. június 29-én, szerdán 11.00 órától. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal, földszint 5-ös terem.

2016. június 24.

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ és a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és munkatársait az Anyaszállás ünnepélyes átadó ünnepségére. Időpont: 2016. június 28-án, kedden 14.30. Helyszín: SZTE SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Könyvtára.

2016. június 24.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az ECOdemia nyári egyetem előadásaira 2016. június 28. és július 7. között. Helyszín: SZTE GTK Aula (Szeged, Kálvária sgt. 1. )

2016. június 22.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az SZTE szenátusának ünnepélyes doktorrá avató ülésére 2016. június 24-én, pénteken, 11 órára a József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

2016. június 21.

A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tisztelettel meghívja Önt az Label France Éducation cím táblaavató ünnepségére 2016. június 22-én, szerdán 14 órára a Szentháromság u. 2. szám alatti épületbe.

2016. június 16.

Az SZTE BTK Szociológia Tanszék kutatása a szegedi és országos adatokat is összehasonlítja

A Szegedi Tudományegyetem Szociológia Tanszékének munkatársai idén ötödik alkalommal vizsgálták meg a szegediek menekültekkel kapcsolatos attitűdjeit. Az elmúlt egy évben jelentős átrendeződés történt a befogadó, az elzárkózó és a mérlegelő attitűdűek körében. A felmérésből az is kiderül: a szegediek több mint 40 százaléka befogadná azokat, akiket üldöztek a hazájukban. A kutatók az országosétól lényegesen eltérő szegedi képet a diplomások magas arányával magyarázzák.

2016. június 16.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szemészeti Klinikája tisztelettel meghívja Önt a Szeged Első Lions Club adományának átadására, amelyet 2016. június 17-én, pénteken 14.30-kor rendeznek meg a Szemészeti Klinika Titkárságán.

2016. június 15.

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia Tanszék tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a menekültekkel kapcsolatos lakossági attitűdök vizsgálatának eredményeit bemutató sajtótájékoztatójára.

2016. június 15.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti Klinikája 2016. június 15-18. között rendezi meg a 9. Nemzetközi Szimpóziumot A hallást segítő Implantátumokról, (a belső és a középfülbe ültethető eszközökről).


esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.