SZTE Info

Sajtóarchívum 2011. január

2011. január 24.

Milyen a hallgatói lét a Szegedi Tudományegyetemen? Ezt a kérdést járta körül egy reprezentatív felmérés, melyet a SZTE hallgatóinak körében végzett egy kutatóintézet. Olyan kérdésekre kerestek választ, mint:

- Mennyibe kerül a megélhetés egy szegedi egyetemistának?

- Mennyire elégedettek a hallgatók a város és az egyetem sportolási és kulturális lehetőségeivel?

- Milyenek a hallgatók médiafogyasztási szokásai?

- Mivel töltik szabadidejüket, mennyit költenek szórakozásra a fiatalok?

- Milyennek látják jövőbeli esélyeiket a leendő pályakezdők?

2011. január 24.

A Szegedi Tudományegyetem Fizikus Tanszékcsoportja szervezésében idén is megrendezésre kerül "A FIZIKA NAPJA" c. program, 2011. január 29-én szombaton, 9-13 óráig.

2011. január 24.

Új, minden igényt kielégítő, a klinikai vizsgálatok szervezésére és az anyagok tárolására alkalmas "Study Room"-ot alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Klinikáján. A „Study Room” hivatalos átadási ünnepségét 2011. január 27-én 14 órakor tartják. (Szeged, Korányi fasor 12.).

2011. január 11.

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja megnyitása óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a társadalmi felelősségvállalásra. Ezért is ad otthont a Zöld Iroda vándorkiállításnak és képzésnek 2011. január 17-21 között.

2011. január 10.

Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az Oktatásért Közalapítvány Tehetséggondozói Alkuratóriumának támogatásával ingyenes tehetséggondozó programot indít 11-12. évfolyamos diákok számára Sulirádió néven.

2011. január 07.

"Magyarok Amerikában - Forró nyomon az ősanyag nyomában" címmel tart előadást Prof. Dr. Csörgő Tamás világhírű részecskefizikus, az MTA Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete, valamint a Harvard Egyetem munkatársa 2011. január 13-án, csütörtökön 14.30-kor az SZTE Ságvári Gyakorló Gimnáziumának dísztermében.

2011. január 06.

Tanszéki Nyitott Kapuk Napját tart az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar minden tanszéke 2011. január 14-én, 10-14 óráig. A tanszékeken az oktatók várják az érdeklődő középiskolásokat és alapszakos hallgatókat, akik bővebb tájékoztatást adnak a karon indított 15 alapképzésről, 21 mesterszakról valamint 31 szakképzésről.

2011. január 04.

Januárban nyolc kar tárja ki kapuit az érdeklődő középiskolások előtt, hogy megismerkedjenek egy – egy kar képzési kínálatával és tájékoztatást kapjanak a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról.

2011. január 03.

Megkapta kinevezését Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől Dr. Majó Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem új gazdasági és műszaki főigazgatója.

2011. január 03.

A Szegedi Tudományegyetem új, 2011. január 1-jétől hivatalban lévő négy rektorhelyettesét, gazdasági és műszaki főigazgatóját, főtitkárát mutatja be a sajtónak Dr. Szabó Gábor rektor 2011. január 5-én 14:30-kor a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében. (6721 Szeged, Ady tér 10.)


esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.