SZTE Info

Sajtóarchívum 2010. március

2010. március 29.

2010. március 31-én kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának ünnepélyes alapkőletételére, melynek helyszíne a Mérnöki Kar épülete (Szeged, Moszkvai krt. 9. sz.) Az ünnepség házigazdái Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem rektora és Varga Mihály a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

2010. március 23.
Négy oktató veheti át egyetemi tanári kinevezését 2010. március 23-án az Oktatási és Kulturális Minisztériumban.
Cimkék: Sajtószoba
2010. március 22.

Egy órára teljes sötétségbe borul a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja március 27-én 20.30-tól. A TIK csatlakozott a klímaváltozás ellen indított nemzetközi kezdeményezéshez, a Föld Órájához. Ezalatt a Vadaspark éjszakai állatait kényeztethetik a látogatók, a sötétségbe pedig tűzzsonglőrökkel, fáklyákkal és gyertyafényes teázással csempésznek világosságot.

2010. március 11.

A TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0030 számú, az „Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület alapszakjaihoz” című projekt konzorciuma 2010. március 19-én 10 órától Szegeden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartja nyitókonferenciáját.

2010. március 10.
Ebben az esztendőben immár az ötödik alkalommal kerül sor az egyetem alumni szervezetének ünnepélyes díjátadójára
2010. március 08.

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. március 8-án tartotta rektorválasztó szenátusülését. A rektori tisztségre ketten adták be pályázatukat: Prof. Dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, az egyetem jelenlegi rektora és Prof. Dr. Wittmann Tibor egyetemi tanár.

2010. március 04.

A Szegedi Tudományegyetem nevében tisztelettel meghívjuk a SZTE rektorválasztását követő sajtótájékoztatóra 2010. március 8-án, hétfőn 16 órára a SZTE Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási Terébe (Szeged, Ady tér 10.).

2010. március 02.

Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Tavaszi Állásbörzéjét március 10-én. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában reggel kilenc és délután öt óra között nyílik lehetőség a munkaerőpiac szereplőivel való ismerkedésre. A legutóbbi alkalom óta jelentős átalakuláson esett át a rendezvény, a hagyományos tavaszi állásbörzével párhuzamosan ugyanis a Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéjét is megrendezik, ahol kimondottan gyakornoki helyeket kínáló cégekkel lehet találkozni. Mindkét rendezvényen húsznál több cég képviselteti majd magát a TIK-ben.

Kérem, előzetesen is adjanak hírt a rendezvényről, ily módon segítve annak sikerét.


esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.