SZTE Info

cimkep

Kutatási és oktatási együttműködés Tajvannal

Az SZTE GYTK és a College of Pharmacy of Kaohsiung Medical University (Taiwan) együttműködési megállapodást írt alá

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megállapodást a dékánok, Fülöp Ferenc és Jih-Heng Li látta el kézjegyével, 2011. augusztus 31-én, Tajvanon. Az ünnepéyles alkalmon a Kar részéről jelen volt még Prof. Dr. Hohmann Judit egyetemi tanár, a Farmakognóziai Intézet vezetője. Az együttműködés értelmében a GYTK hallgatói és doktoranduszai számára lehetőség nyílik a tajvani egyetemen folyó oktatásba és kutatásba bekapcsolódni, és természetesen a tajvani gyógyszerészhallgatók és PhD hallgatók ugyanezt megtehetik Szegeden. A kooperációban nagy hangsúly kerül a növényekből kinyerhető természetes anyagok vizsgálatára.


Az aláírásról készült képek itt megtekinthetőek.


megallapodas_2011

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.