SZTE Info

Sajtóarchívum 2010. február

2010. február 18.

Prof. dr. Nagy János, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke nevében tisztelettel meghívjuk Önt a „PÁRBESZÉD A NEMZETI VAGYON JÖVŐJÉRŐL” címmel meghirdetett tájékoztató rendezvénysorozat második, szegedi sajtónyilvános eseményére.

Cimkék: Hírek
2010. február 16.

A Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete és az Oktatáselméleti Kutatócsoportja 2010. február 17-én, szerdán 11 – 12 között ünnepélyes keretek között adja át a két új tantermét.

2010. február 16.

A Szabadegyetem – Szeged V. első elődasását ajánlom figyelmükbe. 2010 február 17-én, szerdán 18 órától Dr. Sümegi Pál, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara egyetemi docensének előadását tekinthetjük meg "Az ember és környezet kapcsolata a Kárpát medencében az elmúlt 30 ezer évben" címmel.

2010. február 12.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja önt a Tanári Testület 2010. február 15-n, hétfőn 16.00 órakor tartandó következő ülésére, melyen sor kerül a rektori tisztségre kiírt pályázatra benyújtott programok bemutatásra és megvitatásra.

2010. február 11.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar tisztelettel meghívja Önt 2010. február 12-én, pénteken 14.45 órakor a szegedi műszaki és mérnökképzés bővülése kapcsán szervezett sajtótájékoztatóra.

2010. február 08.

Gazdasági és politikai döntések iránymutatója lehet az az ökológiai kutatási program, melyet Magyarország és Románia indít a két ország területét egységesen érintő pénzügyi növekedés és életminőség javítására. A Szegedi Tudományegyetem és román partnerintézményének uniós kutatóprogramja többek között a hatékony regionális politika előtt is utat nyit az ország mezőgazdasági tengelyét jelentő alföldi régió feltérképezésével.

2010. február 04.

A Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszéke sajtótájékoztatót tart "az élőhelyminısítési rendszer és az ökoszisztéma szolgáltatás becslés kiterjesztése a Maros és a Körös völgyében" címmel, 2010. február 8. 10 órakor az SZTE TTIK, Biológiai Épületében. Részletek a csatolt meghívóban találhatóak.


esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.