SZTE Info

Tananyagfejlesztés az SZTE Természettudományi és Informatikai Karon

„Tananyagfejlesztés mérnök informatikus, programtervező informatikus és gazdaságinformatikus képzésekhez" című pályázat keretében megvalósult tananyagfejlesztés ismertetésére kerül sor, 2011. szeptember 27-én a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi B. 7.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat keretében 43, elsősorban BSc és MSc mérnök informatikus szakokon használható tananyagot fejlesztettek ki, amik jól használhatók az informatikával kapcsolatos egyéb szakokon is.

Bővebb információ a csatolt dokumentumban.


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.