SZTE Info

Sajtóarchívum 2013. február

2013. február 27.


Mivel járult hozzá hazai fejlesztésekhez hazánk európai uniós tagsága? A kérdésre az érdeklődő választ kap az SZTE Füvészkert és az Oktatáselméleti Kutatócsoport március 2-i programján. A szegedi egyetem is bemutatkozik az Uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű programon.

2013. február 26.

Fulladnak, szívrohamot vagy sokkot kapnak az SZTE ÁOK legmodernebb technológiával felszerelt, élethű, beszélő, síró, vérző szimulációs bábui. Minderről február 27-én (szerdán) 13 órától a sajtó képviselői is meggyőződhetnek a Dóm téri Skills-központban, ahol Boros Mihállyal, az ÁOK Sebészeti Műttétani Intézetének vezetőjével, a központ megbízott vezetőjével interjút is készíthetnek.

2013. február 22.

A jubileum alkalmából 2013. február 25-én, hétfőn 11 órától Sajtótájékoztatót tart a Szegedi Tudományegyetem MédiaCentruma az egykori Szegedi Egyetem szerkesztőségének otthont adó épületben, a mai Szegedi Katolikus Ház dísztermében (Dugonics tér 12.)

2013. február 21.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával 2012 márciusában indult, és 2013. február végén fejeződik be a szegedi egyetem és temesvári partnere részvételével egy nagyszabású projekt, melynek keretében speciális videokonferencia-rendszer, illetve klinikák közötti közvetlen videokapcsolat fejlesztését végezték el a szakemberek.

2013. február 15.
2013. február 15.

A sport és az egészség pszichológiája lesz a témája a Szegeden első alkalommal megrendezendő Pszichológia Napjának február 21-én 9-től 18 óráig a SZAB-székházban, melyre előadásokkal, műhely- és kerekasztal-beszélgetésekkel készülnek a szakemberek.

2013. február 13.

Folytatódik a Kerékjártó Geometriai Szeminárium a Szegedi Tudományegyetemen, a sorozat február 14-i vendége Domokos Gábor (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) lesz.

2013. február 12.

Egykori hallgatóival szervez beszélgetést a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A 20. születésnapját ünneplő szak programján újságírók, sajtóreferensek és egyéb médiaszakemberek mesélnek munkájukról február 15-én a Szegórában.

2013. február 07.
2013. február 07.

Szabó Gábor rektor 2013. február 8-án (pénteken) 15 órától a Szegedi Tudományegyetemet érintő elvonásokkal és azok kezelésével, a 2013-as évre vonatkozó kilátásokkal kapcsolatban összdolgozói értekezletet hív össze

2013. február 06.

2013. február 9-én, szombaton 9-től 15 óráig a Szegedi Tudmányegyetem nyílt napot tart az SZTE Rektori épületében. (Szeged, Dugonics tér 13.)

2013. február 05.

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró!

2013. február 6-án indul, március 8-án zárul a Szabadegyetem – Szeged sorozat. Ez a

a szegedi egyetem hallgatói által felvehető általánosan művelő tárgy, pontosabban e tudománynépszerűsítő előadások iránt a kívülállók is érdeklődnek. A Szabadegyetem - Szeged XI. szemeszter programját ajánljuk szíves figyelmébe.


esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.