Bezár

Sajtóarchívum

Ismeretterjesztő előadások és játék középiskolásoknak - Junior Szabadegyetem indul az SZTE-n

Ismeretterjesztő előadások és játék középiskolásoknak - Junior Szabadegyetem indul az SZTE-n

2011. szeptember 08.
1 perc

Tanulhatnak és játszhatnak a középiskolások az SZTE-n most induló Junior Szabadegyetemen. A Mindentudás Egyeteme és utódja, a Szabadegyetem – Szeged 7 éves sikerének alapján a Szegedi Tudományegyetem most a középiskolásoknak indít előadás-sorozatot fiatalos témákkal és fiatal(os) előadókkal. A diákok nemcsak tanulhatnak, hanem nyerhetnek is, ha bekapcsolódnak a Junior Szabadegyetem Tudás-totó játékába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem a 2011/12-es tanévben, Junior Szabadegyetem néven középiskolások részére indít havonta megrendezésre kerülő előadás-sorozatot.

Az egyetemisták körében méltán népszerű, hetedik éve megrendezésre kerülő Szabadegyetem – Szeged középiskolásoknak szóló változata szeptember 15-én indul Szabó Gábornak, az SZTE rektorának lézerekről szóló előadásával.

Ezzel a programmal a Szegedi Tudományegyetem megnyitja kapuit a 14-19 éves korosztály előtt, hogy érdeklődésüket felkeltő előadásokkal megszólítsa a tehetséges, új ismeretekre nyitott diákokat.

A résztvevők az új információk megszerzése mellett megismerkedhetnek az SZTE belső világával, hangulatával, oktatóival, épületeivel, az egyetemi előadótermekkel – mindez kedvet ébreszthet bennük a továbbtanulás és a szegedi egyetem iránt.

Az érdeklődők tesztelhetik is tudásukat, hiszen minden előadást követően lehetőség nyílik 13+1 kérdésből álló Tudás-totó segítségével felmérni szerzett ismereteiket a www.u-szeged.hu/juniorszabadegyetem oldalon.

 

A részletek a csatolt dokumentumban találhatók.

További információk: Gusztosné Thékes Andrea (06-62-544070)


Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek