SZTE Info

Ismeretterjesztő előadások és játék középiskolásoknak - Junior Szabadegyetem indul az SZTE-n

Tanulhatnak és játszhatnak a középiskolások az SZTE-n most induló Junior Szabadegyetemen. A Mindentudás Egyeteme és utódja, a Szabadegyetem – Szeged 7 éves sikerének alapján a Szegedi Tudományegyetem most a középiskolásoknak indít előadás-sorozatot fiatalos témákkal és fiatal(os) előadókkal. A diákok nemcsak tanulhatnak, hanem nyerhetnek is, ha bekapcsolódnak a Junior Szabadegyetem Tudás-totó játékába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem a 2011/12-es tanévben, Junior Szabadegyetem néven középiskolások részére indít havonta megrendezésre kerülő előadás-sorozatot.

Az egyetemisták körében méltán népszerű, hetedik éve megrendezésre kerülő Szabadegyetem – Szeged középiskolásoknak szóló változata szeptember 15-én indul Szabó Gábornak, az SZTE rektorának lézerekről szóló előadásával.

Ezzel a programmal a Szegedi Tudományegyetem megnyitja kapuit a 14-19 éves korosztály előtt, hogy érdeklődésüket felkeltő előadásokkal megszólítsa a tehetséges, új ismeretekre nyitott diákokat.

A résztvevők az új információk megszerzése mellett megismerkedhetnek az SZTE belső világával, hangulatával, oktatóival, épületeivel, az egyetemi előadótermekkel – mindez kedvet ébreszthet bennük a továbbtanulás és a szegedi egyetem iránt.

Az érdeklődők tesztelhetik is tudásukat, hiszen minden előadást követően lehetőség nyílik 13+1 kérdésből álló Tudás-totó segítségével felmérni szerzett ismereteiket a www.u-szeged.hu/juniorszabadegyetem oldalon.

 

A részletek a csatolt dokumentumban találhatók.

További információk: Gusztosné Thékes Andrea (06-62-544070)


Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.