Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2016. február

2016. február 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete szeretettel meghívja Önt/Önöket a Hidegháború – Egy megosztott világ rövid története című vándorkiállítás ünnepélyes megnyitójára.

2016. február 28.
2 perc

50 ösztöndíjas szerbiai fiatalt fogadhatnak a magyarországi felsőoktatási intézmények, köztük a Szegedi Tudományegyetem a 2016-2017. tanévben. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj körülbelül havonta nettó 70 ezer forint; a programra jelentkezni 2016. március 16-ig lehet.

2016. február 24.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk az ösztöndíj átadás sajtónyilvános ünnepségére.

2016. február 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Szeged Első Lions Club adományainak átadására 2016. február 26-án 9 órára az SZTE I. számú Rendelőintézet 3. emeleti Cserháti István termébe.

2016. február 24.
2 perc

A Hidegháború – Egy megosztott világ rövid története című vándorkiállítás eredeti fényképek és kordokumentumok segítségével mutatja be az 1945 és 1991 közötti időszakot. Meghívó egy időutazásra – egy olyan konfliktus valóságába, amely emberek millióinak életét befolyásolta a II. világháború után majdnem fél évszázadon keresztül, és napjainkra is kihatással van. A tárlat 2016. március 1-12. között díjmentesen látogatható a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

2016. február 18.
2 perc

Mario, Prince of Persia, Earthworm Jim - a kétdimenziós játékok legnagyobb klasszikusaihoz hasonló számítógépes játékokat fejlesztenek az Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Az SZTE TTIK Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék által meghirdetett kurzuson bárkinek lehetősége van olyan számítógépes játékot alkotni, amellyel gyerekkorában ütötte el az időt. A kurzus felvételéhez nincs szükség játékfejlesztői előismeretekre, az objektum orientált szemléletmód viszont elvárás.

2016. február 15.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Magyar Ápolók Napja alkalmából tartandó ünnepségére 2016. február 18-án 13 órától a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Baló József Oktatási Központba.

2016. február 15.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemre látogat Tom Nørring, Dánia magyarországi nagykövete 2016. február 17-én, szerdán.

2016. február 09.
2 perc

Johann Sebastian Bach művei csendülnek fel az Alma Mater Classic idei koncertjein az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater közös szervezésű sorozatán, amelynek következő koncertjét február 11-én rendezik meg. Ezzel egyidőben folytatódik a „székfoglalás”: a koncertlátogatók és a komolyzene kedvelői örökbe fogadhatják a Fricsay Ferenc Hangversenyterem székeit.

2016. február 09.
2 perc

2016 szenzációja, hogy az SZTE Szabadegyetem – Szeged XVII. szemeszter előadójaként több világcégnek és néhány hazai vállalkozásnak a tudományhoz kötődő vezetője, illetve az igazságügyi miniszter is a hallgatóság elé áll, összeköti szakterületét a tudománnyal.

2016. február 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre látogat Imants Lieģis, Lettország magyarországi nagykövete 2016. február 10-én, szerdán.

2016. február 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem február 6-án, szombaton rendezi meg hagyományos nyílt napját, amelyre a diákokat és szüleiket várják. Számos más mellett tájékoztatást adnak a felvételi eljárás változásaival kapcsolatos tudnivalókról is. Emellett az egyetem munkatársai segítenek kitölteni a jelentkezési lapot, és tájékoztatják a felvételi előtt állókat az egyetemi, hazai és nemzetközi ösztöndíjakról is.

2016. február 01.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem javaslatára Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Nagy Endre Józsefet, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatóját, Sinkó Ottót, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatóját, illetve Lantos Csabát, a Róbert Károly Magánkórház Zrt. igazgatóságának elnökét delegálta az SZTE konzisztóriumába.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek