Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2011. február

2011. február 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpont által szervezett Tehetséggondozó Ösztöndíjak átadására kerül sor 2011. március 1-jén 17:00 órától, az Állam- és Jogtudományi Kar III. emeleti társalgójában. A rendezvény keretében 24 hallgató veheti át a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által nyújtott Tehetséggondozó Sport Ösztöndíjat, melyet Lékó Péter nemzetközi sakknagymester ad át. Ezen alkalommal a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézet közös támogatása alapján 32 hallgató veheti át a Tehetséggondozó Doktorandusz Ösztöndíjat, melyet Prof. Dr. Balogh Elemér, Alkotmánybíró ad át.

2011. február 28.
1 perc

A Szabadegyetem Szeged VII. előadássorozat keretein belül 2011. március 2-án, szerdán 18.00 órától Dr. Ungi Imre, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar klinikai főorvosának előadását tekinthetjük meg "A szívkatéterezés története és perspektívái" címmel.

2011. február 16.
1 perc

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az európai agrobiodiverzitási fórum, aminek idén a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja ad otthont február 25-én és 26-án. A Tegyünk a sokféleségért! fórumsorozat olyan európai gazdálkodói csoportok és civil szervezetek éves szakmai találkozója, amelyek az agrobiodiverzitással, mezőgazdasági növények sokféleségével foglalkoznak.

Viragagyas_02
2011. február 09.
1 perc

Az Indonéziai Egyetem 2010 nyarán indította el a világ egyetemeinek zöld merőszámokon alapuló rangsorolását, melyben a Szegedi Tudományegyetem az 54. helyen végzett. A kérdőívet 34 ország 95 egyeteme töltötte ki. Az is kiderült, hogy a SZTE Kelet-Európa legzöldebb egyeteme.

2011. február 07.
1 perc

Komoly elismerésben részesült a Szegedi Tudományegyetem tehetséggondozó tevékenysége. A Tehetségpontok II. Országos konferenciáján, február 5-én Budapesten vették át az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címet az egyetem képviselői.

2011. február 03.
2 perc

Az Európai Radiológusok Társasága első alkalommal hirdette meg 2011. február 10-re a Radiológia Európai Napja rendezvényt a radiológia szakma megismertetése érdekében. 19 európai ország radiológus társasága csatlakozott a felhíváshoz, így Röntgen halálának évfordulóján egész Európa számos szakmai rendezvény keretében mutatja be az embereknek a radiológusok munkáját.

2011. február 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Veronai Tudományegyetem közös kiadásában Olaszországban megjelent „A római kori feliratok Erdélyben” (Epigrafi romane di Transilvania) című két kötetes kiadvány.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek