SZTE Info

Sajtóarchívum 2018. március

2018. április 03.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az SZTE Tavaszi Állásbörzére és az SZTE Alma Mater Díj átadó ünnepségére 2018. április 5-én, csütörtökön 9:00 órára. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

2018. március 29.

A GINOP-2.2.1-15-2017-00073 számú projektben a Tigra Kft. mint konzorciumvezető, továbbá a Szegedi Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Di-Care zRt. és az iCollWare Kft. mint konzorciumi tagok együttesen, 73.99%-os mértékű, 1.839.673.019 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek telemedicina alapú ellátási formák fenntartható megvalósítását támogató keretrendszer kialakítása és tesztelése témakörben.

2018. március 22.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Műszaki Informatikai Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a XXIV. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny megnyitójára 2018. március 26-án, hétfőn 14 órára. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium (Szeged, Kálvária sgt. 23.)

2018. március 22.

American Corner nyílt Szegeden - az American Spaces hálózat legfiatalabb tagja az Amerikai Nagykövetség, Szeged Megyei Jogú Város és a Szegedi Tudományegyetem közreműködésében jött létre a Szent-Györgyi Albert Agórában. A szerdai megnyitón elhangzott: az American Cornerben nagy hangsúlyt kapnak a tudományt és technológiát népszerűsítő programok, valamint azok a foglalkozások, amelyeken a résztvevők fejleszthetik angoltudásukat, és megismerhetik az amerikai kultúrát.

2018. március 21.

Felkészítő napok, élőkönyvtár, több mint 70 országos és regionális cég, multinacionális és hazai vállalatok és munkaerő-közvetítők várják április 5-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központba látogatókat. Az Állásbörzére felkészítő napok programjaira március 27-ig jelentkezhetnek az egyetemi hallgatók.

2018. március 14.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az Amerikai Nagykövetség, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Szegedi Tudományegyetem közreműködésében megvalósuló American Corner megnyitójára 2018. március 21-én, szerdán, 17:30 órai kezdettel. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium
(6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.)

2018. március 13.

A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Általános Orvostudományi Kar tisztelettel meghívja Önt az

SZTE a szegedi sportsikerekért konferenciára és kerekasztal-beszélgetésre 2018. március 21-én, szerdán 15:00 órai kezdettel. Helyszín: SZTE Általános Orvostudományi Kar Dékáni Hivatal, díszterem (Szeged, Tisza Lajos krt. 109.)

2018. március 02.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara tisztelettel meghívja Önt a West University of Timisoara Faculty of Economics and Business Administration és a a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara közötti együttműködési szándéknyilatkozat aláírására 2018. március 5-én, hétfőn 10 óra 15 percre. Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar főépület, díszterem (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.)

2018. március 01.

A Tempus Közalapítványhoz beérkezett előzetes jelentkezések alapján közel 2000 külföldi fiatal érdeklődött első helyen az SZTE teljes, idegen nyelvű képzései iránt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban. A legnépszerűbb az informatikus képzés, de a jelentkezések szinte az Egyetem teljes idegen nyelvű képzési palettáját lefedik.


esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.