Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2016. május

2016. május 31.
2 perc

Újkeletű hagyomány a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, hogy angol nyelvű konferenciájukon az oktatók és vendég előadók mellett a legtehetségesebb hallgatóknak is bemutatkozási lehetőséget kínálnak.

2016. május 30.
2 perc

Az SZTE oktatói, Bánhelyi Balázs, Csendes Tibor és Krisztin Tibor bécsi kollégájukkal, Arnold Neumaierrel E. M. Wright közel hatvan éves híres sejtését igazolták egy késleltetett differenciál-egyenlet megoldásainak konvergenciájáról. Ezért nekik ítélték oda az idei Moore-díjat a megbízható számítások terén. Eredményük az űrkutatásban, járványmodellezésben és pénzügyi folyamatok leírásában is hasznosítható.

2016. május 27.
3 perc

A biogáz üzemek működtetése válhat gazdaságosabbá az SZTE biológusai által kifejlesztett eljárásnak köszönhetően. A „Power to biomethane”módszerrel a kutatók a biogáz üzemek biomassza-maradékában élő bacilusokat ingyen katalizátorként hasznosítják, ezáltal a mikrobák a „zöld áramot” metánná átalakító erőművekké léphetnek elő. Az olcsón kivitelezhető és üzemeltethető eljárás lehetővé teszi a megújuló energiatermelés növelését olyan technológiákkal is, amelyek kiszámíthatatlanul hullámozva állítanak elő elektromos energiát.

2016. május 20.
2 perc

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatói kurzusok beszámításával szerezhetnek államilag elismert, németországi diplomát, a hageni egyetem hallgatói pedig magyarországi végzettséget - az erről szóló együttműködési megállapodást Prof. Dr. Ada Pellert és Prof. Dr. Szabó Gábor rektorok írták alá 2016. május 19-én, a budapesti Német Nagykövetségen.

2016. május 19.
2 perc

Emlékplakettel és díszoklevéllel, kiváló oktató és kiváló ápoló címmel ismerték el az egészségügyi szakdolgozók munkáját a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az Ápolók Nemzetközi Napján.

2016. május 18.
2 perc

Bevásárlós mobil alkalmazással nyerte el Bálint Karola, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar első éves programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén (Intel ISEF). A ShopMap nevű app-on saját bevásárló listánkat jeleníthetjük meg, majd az okos alkalmazás optimális útvonalat határoz meg a boltban, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban találjuk meg a vásárolni kívánt termékeket.

2016. május 18.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait ünnepi rendezvényére az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából 2016. május 19-én 14.30-tól az SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület előadótermébe.

2016. május 11.
1 perc

1581. május 12-én adta ki Báthory István a kolozsvári egyetem alapítólevelét. Ez a szegedi universitas eszmetörténeti és intézményi gyökere.

2016. május 10.
1 perc

Az Amerikai Nagykövetség 2016 tavaszán egy migráció témájú panelbeszélgetés-sorozatot szervez Magyarország hat nagyvárosában a Szubjektív Értékek Alapítvánnyal és az Amerikai Kuckókkal együttműködésben.

2016. május 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar

tisztelettel meghívja Önt a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban konferencia megnyitójára 2016. május 6-án, pénteken 9.00 órára az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

2016. május 02.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt és munkatársait Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete "A mai Algéria"

című előadására 2016. május 4-én, szerdán, 14 órától a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Központjába.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek