Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2016. május

2016. május 31.

Újkeletű hagyomány a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, hogy angol nyelvű konferenciájukon az oktatók és vendég előadók mellett a legtehetségesebb hallgatóknak is bemutatkozási lehetőséget kínálnak.

2016. május 30.

Az SZTE oktatói, Bánhelyi Balázs, Csendes Tibor és Krisztin Tibor bécsi kollégájukkal, Arnold Neumaierrel E. M. Wright közel hatvan éves híres sejtését igazolták egy késleltetett differenciál-egyenlet megoldásainak konvergenciájáról. Ezért nekik ítélték oda az idei Moore-díjat a megbízható számítások terén. Eredményük az űrkutatásban, járványmodellezésben és pénzügyi folyamatok leírásában is hasznosítható.

2016. május 27.

A biogáz üzemek működtetése válhat gazdaságosabbá az SZTE biológusai által kifejlesztett eljárásnak köszönhetően. A „Power to biomethane”módszerrel a kutatók a biogáz üzemek biomassza-maradékában élő bacilusokat ingyen katalizátorként hasznosítják, ezáltal a mikrobák a „zöld áramot” metánná átalakító erőművekké léphetnek elő. Az olcsón kivitelezhető és üzemeltethető eljárás lehetővé teszi a megújuló energiatermelés növelését olyan technológiákkal is, amelyek kiszámíthatatlanul hullámozva állítanak elő elektromos energiát.

2016. május 20.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatói kurzusok beszámításával szerezhetnek államilag elismert, németországi diplomát, a hageni egyetem hallgatói pedig magyarországi végzettséget - az erről szóló együttműködési megállapodást Prof. Dr. Ada Pellert és Prof. Dr. Szabó Gábor rektorok írták alá 2016. május 19-én, a budapesti Német Nagykövetségen.

2016. május 19.

Emlékplakettel és díszoklevéllel, kiváló oktató és kiváló ápoló címmel ismerték el az egészségügyi szakdolgozók munkáját a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az Ápolók Nemzetközi Napján.

2016. május 18.

Bevásárlós mobil alkalmazással nyerte el Bálint Karola, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar első éves programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén (Intel ISEF). A ShopMap nevű app-on saját bevásárló listánkat jeleníthetjük meg, majd az okos alkalmazás optimális útvonalat határoz meg a boltban, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban találjuk meg a vásárolni kívánt termékeket.

2016. május 18.

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait ünnepi rendezvényére az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából 2016. május 19-én 14.30-tól az SZTE ÁOK Nagy Oktatási Épület előadótermébe.

2016. május 11.

1581. május 12-én adta ki Báthory István a kolozsvári egyetem alapítólevelét. Ez a szegedi universitas eszmetörténeti és intézményi gyökere.

2016. május 10.

Az Amerikai Nagykövetség 2016 tavaszán egy migráció témájú panelbeszélgetés-sorozatot szervez Magyarország hat nagyvárosában a Szubjektív Értékek Alapítvánnyal és az Amerikai Kuckókkal együttműködésben.

2016. május 05.

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar

tisztelettel meghívja Önt a Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban konferencia megnyitójára 2016. május 6-án, pénteken 9.00 órára az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

2016. május 02.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt és munkatársait Abdelkader Dehendi, az Algériai Népi Demokratikus Köztársaság nagykövete "A mai Algéria"

című előadására 2016. május 4-én, szerdán, 14 órától a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Központjába.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek