Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2018. június

Sajtómeghívó - Bemutatkozik a Szegedi Tudományegyetem új vezetése
2018. június 29.
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt sajtónyilvános rendezvényére, melyen bemutatkozik a Szegedi Tudományegyetem új rektori vezetése 2018. július 2-án, hétfőn, 15 óra 30 perces kezdettel.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület földszint 5-ös terem (Szeged, Dugonics tér 13.)
2018. június 28.
2 perc
A felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról, bulikról és szórakozási lehetőségekről, lakhatásról és úgy általában az egyetemi életről kérdezhetik a felvételiző diákok telefonon az SZTE Specialistáit. A Szegedi Tudományegyetem 12 karáról kiválasztott tizenöt jelenlegi hallgatót minden nap 9 és 18 óra között hívhatják az érdeklődők, június 29-től július 10-ig, a 06/62-343-700 számon. Az SZTE-s vagyok, kérdezz engem! kampányhoz egy microsite is készült, ahol a segítséget nyújtó SZTE Specialisták is bemutatkoznak.
2018. június 27.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az V. Szegedi Levendula Napokra 2018. június 30-án és július 1-jén 9:00 órai kezdettel.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert (Szeged, Lövölde u. 42.)
2018. június 27.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Fenntartható közlekedés jegyében megrendezett sajtónyilvános eseményére: az SZTE-MOL-AUDI stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírására, a MOL fékterem ünnepélyes átadására és az SZTE Járműipari Kompetencia Központ alapkövének letételére 2018. június 29-én, pénteken 14:00 órai kezdettel.
Helyszín: Science Park (6728 Szeged, Budapesti út 9.)
2018. június 26.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetemre látogat a Brazilian Association of Rectors of State and Municipal Universities (ABRUEM) delegációja 2018. június 28-án, csütörtökön 10:30 órai kezdettel.
Helyszín: SZTE Rektori Épület (Szeged, Dugonics tér 13., 2. emeleti díszterem)
2018. június 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Környezeti Kémiai, valamint Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszéke, az Unichem Vegyipari, Kereskedelmi, Szolgáltató Kft.-vel és az indiai Amity Egyetem Alkalmazott Anyagtudományi kutatócsoportjával együttműködve a TÉT_15_IN felhívásra benyújtott és elnyert projektjét valósítja meg „Új típusú BiOX kompozitok környezetbarát előállítása, immobilizálása aktív szénszál/kerámiapapír felületén hatékony és újrahasznosítható fotokatalitikus felületek kialakítására” címmel. A projektben egy olyan készüléket terveznek, ami alkalmas lesz mind a hazánkban gyakran gondot okozó gyógyszer- és növényvédő szer maradványok, mind az Indiában problémát jelentő textilipari szennyvizek szennyezőinek hatékony lebontására.

2018. június 19.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Környezeti Kémiai, valamint Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszéke, az Unichem Vegyipari, Kereskedelmi, Szolgáltató Kft.-vel együttműködve a TÉT_15_IN felhívásra benyújtott és elnyert projektjét valósítja meg „Új típusú BiOX kompozitok környezetbarát előállítása, immobilizálása aktív szénszál/kerámiapapír felületén hatékony és újrahasznosítható fotokatalitikus felületek kialakítására” címmel.

2018. június 15.
3 perc

Szegeden, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Nukleáris Medicina Intézetében is elérhető az a vizsgálat, amely a korábbiaknál jóval nagyobb biztonsággal mutatja ki az Alzheimer-kórt – már a betegség korai fázisában. Az elbutulással és leépüléssel járó betegség nem gyógyítható, de a folyamat – ha időben diagnosztizálják – lassítható.

2018. június 14.
2 perc

SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az Egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy a diákok számára segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

2018. június 14.
2 perc

Oktatási és kutatási együttműködésről kötött megállapodást a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem 2018. június 14-én. A megállapodás értelmében a ménesbirtok tangazdasági képzés keretében szervezett gyakorlati oktatási, kutatási és fejlesztési program helyszíne lesz, a szegedi egyetem hallgatói pedig gyakorlatra alapozott képzésben, közös oktatási-kutatási programokban vehetnek részt.

2018. június 13.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködési megállapodás aláírására 2018. június 14-én, csütörtökön 14 órára.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület, földszint 5-ös terem (6720 Szeged, Dugonics tér 13.)

2018. június 12.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) első szakaszát lezáró és második szakaszát indító, az SZTE kutatóinak szerepét bemutató tanácskozásra 2018. június 13-án, szerdán 14:00 órai kezdettel.

Helyszín: MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Szeged, Somogyi u. 7.)
2018. június 11.
2 perc

Hetedik alkalommal rendezi meg magyarországi és határon túli középiskolások számára a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A kémia, biológia és fizika tantárgyból, valamint Szent-Györgyi munkásságáról és életéről szóló rangos tanulmányi vetélkedővel az egyetem egykori rektora előtt tiszteleg, ugyanakkor a tehetséggondozásra is hangsúlyt fektet. A verseny európai uniós támogatásból valósul meg.

2018. június 07.
1 perc

Több mint 30 helyet javítva tavalyi eredményén, idén a 470. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem a legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb egyetem, az összes vizsgált intézményt tekintve pedig a világ legjobb 12 százalékba tartozik az SZTE.

2018. június 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Fulbright Bizottság szegedi látogatására 2018. június 6-án, szerdán 11:00 órai kezdettel.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Épület, földszint 5-ös terem (Szeged, Dugonics tér 13.)

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek