Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2016. március

2016. március 31.
2 perc

Szakértelem, értő figyelem, betegcentrikusság – ezek a kifejezések jellemzik leginkább a most induló „Átváltozás” programot, amely a pszoriázissal vagy hétköznapi néven pikkelysömörrel érintetteket támogatja. A program a betegséggel diagnosztizáltak számára április 1-től ingyenesen biztosít szakképzett tanácsadókat az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján.

2016. március 25.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt/Önöket a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia ünnepélyes megnyitójára. Időpont: 2016. március 30., szerda, 13.30 óra. Helyszín: SZTE TTIK Egyetem utcai épülete (BTK), I. emelet, Földtudományi Nagyelőadó.

2016. március 23.
2 perc

Három szegedi egyetemista szervezésében járja az országot az a mobil szabaduló szoba, amely hátrányos helyzetű fiataloknak nyújt sikerélményt. A Magyarországon egyedülálló Fortély-sátor nemcsak innovatív, de társadalmi célt is szolgál.

2016. március 23.
1 perc

A 21. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján tizenegyedik alkalommal adták át a presztízsdíjat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kimagasló létszámban foglalkoztat SZTE-n végzett hallgatókat, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását.

2016. március 22.
1 perc

42 közül 7 tudományágban került a világ elit egyetemi közé a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb tudományterületi listáin.

2016. március 22.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Litván Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége tisztelettel meghívja Önt Petras Vaitiekūnas, az Ukrajnai Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának tanácsadója, korábbi litván külügyminiszter "A háború, az állam és a társadalom Ukrajna jelenlegi társadalmában - Litvánia szemszögéből" című előadására 2016. március 24-én, csütörtökön 14.00 órára.

2016. március 21.
1 perc

Három szegedi egyetemista kezdeményezésére indult útjára az a társadalmi innováció, amelynek lényege, hogy a szabaduló szobák élményét mobilizálják, és eljuttatják a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű középiskolásokhoz.

2016. március 17.
2 perc

Koszta László, az SZTE 2015-ben elhunyt történész professzora emlékére nemzetközi konferenciát szervez a Szegedi Tudományegyetem, valamint a SZAB Filozófiai és Történettudományi Szakbizottság.

2016. március 17.
3 perc

A régió legnagyobb álláskeresési fórumával indítja a tavaszt az SZTE Karrier Iroda március 23-án: idén közel 60 kiállító várja az egyetem hallgatóit, diplomásait és minden érdeklődőt, aki személyesen szeretne találkozni az Egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereivel.

2016. március 11.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont tisztelettel meghívja Önt és munkatársait "Az agyunk és a drogok – az Agykutatás Hete" szegedi programjaira 2016. március 17-én az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontba.

2016. március 10.
3 perc

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezi meg az első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót a Szegedi Egyetemi Színház március 11-15. között. A fesztiválon – amelyen minden előadás és kapcsolódó program ingyenes – a szegedi egyetemisták mellett veszprémi, pécsi, debreceni társulatok lépnek fel, több játszóhelyen.

2016. március 07.
2 perc

A Szegedi Egyetemi Színház tisztelettel meghívja Önt az Első Szegedi Egyetemi Színházi Találkozóról szóló sajtótájékoztatójára 2016. március 10-én, csütörtökön 10.00 órára. Helyszín: SZTE Rektori Hivatal, fszt. 5-ös terem.

2016. március 02.
1 perc

A joghallgatók szakmai közössége, a Pro Jure a Szegedi Tudományegyetem oktatói közül az alkotmánybírákat hívja beszélgetésre 2016. március 3-án az SZTE Főépület dísztermébe.

2016. március 01.
1 perc

Az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater közös szervezésű koncertsorozata március 3-án folytatódik. Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay termében a Bach sorozat II. koncertjét hallhatják az érdeklődők.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek