SZTE Info

Német-magyar projektindító konferencia

„Régiók, mint a visszatérő migránsok kedvezményezettjei” címmel nemzetközi projekt indult a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék részvételével. A projektindító konferenciára nemrég került sor a németországi Wernigerodéban. A konferencián Kovács Zoltán és Hegedűs Gábor képviselte a Szegedi Tudományegyetemet. A 12 partner részvételével indult projekt fő célkitűzése, hogy olyan hátteret biztosítson a régiók számára, amellyel sikerül megtartaniuk potenciális munkavállalóikat, és harcolhatnak az „agyelszívás” ellen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bővebb információ a csatolt dokumentumban.


Sajtóközlemény

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.