SZTE Info

Sajtóarchívum 2018. július

2018. július 30.
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt sajtónyilvános rendezvényére, melyen új eszközöket adományoznak az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztályának. Időpont: 2018. augusztus 1., szerda, 14 óra
Helyszín: SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika, könyvtár (Szeged, Korányi fasor 14-15.)
2018. július 26.

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény. Jelentősen nőtt az informatika, gazdaság, jogi, bölcsész és pedagógusképzési területre felvettek, valamint a távoktatásban résztvevők száma. A külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően, várhatóan több mint 7000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetemen.

2018. július 20.
A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar tisztelettel meghívja Önt a 7. EcoCamp tehetséggondozó középiskolai tábor megnyitójára 2018. július 23-án, hétfőn 13 órára.
Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Főépület (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.)
2018. július 17.

Az eduline.hu szavazóinak véleménye alapján a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiuma lett a legjobb egyetemi kollégium Magyarországon. Az SZTE legnagyobb szálláshelyének számító kollégium a hallgatók második otthona. A közösségi élet színhelyei a hangulatos tanulóterek, a könyvtár, a jól felszerelt számítógépterem, a klubhelyiség és a TV-szobák.

2018. július 12.

A Szegedi Tudományegyetem nyerte el 2018-ban a „Legizmosabb Egyetem” címet. Az eredményt közel 500 egyetemi hallgató, mintegy 200 ezer felüléssel érte el. Az 500 ezer forintos nyereményt sportszerekre költi az intézmény.

2018. július 05.
A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar tisztelettel meghívja Önt a „Mérnöki alkotások Csongrád megyében és Csongrád megyei mérnökök alkotásai” című kiállítás megnyitójára 2018. július 7-én, szombaton 10 órai kezdettel.
Helyszín: Szeged, Szent István tér (eső esetén a Víztorony aulája)
2018. július 05.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Mikrobiológiai Tanszéke tisztelettel meghívja Önt a Central European Summer Course on Mycology (CESC) nemzetközi konferenciára 2018. július 6-án, pénteken 9:00 órai kezdettel.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Mikrobiológiai Tanszék (Szeged, Közép fasor 52.)

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.