SZTE Info

Tanévnyitó Fesztivál a szegedi jogi karon

Második alkalommal kerül megrendezésre a szegedi jogi karon az ÁJTK Kari Tanévnyitó fesztivál. A rendezvény elsődleges célja a Kar új elsőéveseinek köszöntése, valamint minden kari polgár számára egy olyan közös rendezvény megtartása, ami lezárja a nyarat és erőt önt mindenkibe az új tanév kezdete előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tanévnyitó fesztivál erősíti a kari összetartozás érzését és hagyományteremtő is egyben. Az elsősök különösen befogadók lehetnek egy ilyen rendezvényen, s egy pozitív élmény akár egész egyetemi tanulmányaikat, illetve hozzáállásukat Karunkhoz és Egyetemünkhöz is meghatározhatja.

Helyszín: SZTE ÁJTK kari főépület előtti tér (6720 Szeged, Tisza L. krt. 54.)

Időpont: 2011. szeptember 7.

Program

14:00 - 15:00 Dodgem zenekar koncert
15:30 - 16:30 Talizman's zenekar koncert
16:30 - 17:00 Dékáni köszöntő
17:00 - 17:45 Dumaszínház (fellép: Dombóvári István)
18:15 - 19:45 Sardinelli zenekar koncert
20:00 - 20:45 Hip Hop Boyz koncert
21:00 - 00:00 Buli Dj Bokival a REÖK Kávézóban majd JOGÁSZ NYITÓBULI a régi/új JATE Klubban!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.