SZTE Info

SZTE TIK - „Zöldülj velünk a beiratkozás során is” kampány zárórendezvénye

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ tisztelettel meghívja Önt a „Zöldülj velünk a beiratkozás során is” kampány csütörtöki napon, 2011. szeptember 15-én megrendezésre kerülő záró eseményére, egy díjátadóval egybekötött filmvetítésre.

 

A díjátadó és filmvetítés helyszíne: SZTE TIK Kongresszusi terem (Szeged, Ady tér 10.)

Időpontja: 2011. szeptember 15., csütörtök 17:30 óra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A programról röviden

A beiratkozás idejére a főbejárat melletti füves területen zöld standot állított fel az SZTE TIK Igazgatósága, ahol versenyekkel, jó hangulattal és értékes ajándékokkal vártuk az oda látogatókat, hallgatókat. A 7 nap alatt több mint 1.000 ajándék várta környezettudatos gazdáját. A zöld standon rendezett feladatok és játékok célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos életmódra.

A program egy rövid köszöntővel kezdődik, melyet Erdélyi Evelyn, intézmény igazgató tart, ahol beszámol a kampány céljáról, az elért eredményekről. Ezt követi a díjátadó, ahol átadjuk a

- 3 legjobb ígéret videó díját;

- a kampány alatt versenyzők 3 legjobbjának járó díjakat;

- köszönteni fogjuk az 1.500. és a 2.000. SZTE TIK oldal lájkolót;

- továbbá a helyszínen és a közösségi oldalt látogatók között is értékes és környezettudatos ajándékok kerülnek kisorsolásra

 

Ezt követően pedig „Az a kritikus hat fok” című film kerül levetítésre a Zöld filmklub keretein belül.

 

Szíves megjelenésére feltétlenül számítunk.

 

Bővebb információ: Gyarmati László: gyarmati.laszlo@tik.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.