Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2017. január

2017. január 25.
1 perc

Az SSC, azaz az üzleti szolgáltató központok Magyarország leggyorsabban fejlődő szektorát képviselik, változatos pozíciókat kínálnak több nagyvárosban – így Szegeden is – az idegen nyelveket beszélő frissdiplomások számára. De vajon milyen kompetenciákra és ismeretekre van szükségük azoknak a fiataloknak, akik az SSC szektorban képzelik el a jövőjüket? Többek között erről is szó lesz 2017. január 28-án, szombaton az SZTE Bölcsészettudományi Kar (BTK) második nyílt napján.

2017. január 20.
3 perc

A hallgatók örömmel veszik a duális képzések elindulását az egyetemeken – derül ki egy, a közelmúltban, négy egyetem hallgatói körében végzett felmérésből. Munkahelyválasztáskor többségük ugyanis a szakmai továbbfejlődés lehetőségét a fizetésnél is fontosabbnak tartja, a gyakorlati képzés pedig az első lépés ebbe az irányba. Ennek érdekében írt alá a mai napon a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. négy hazai egyetemmel - köztük a Szegedi Tudományegyetemmel - megállapodást a duális képzés elindításáról. Az új típusú együttműködésnek köszönhetően szakképzett munkaerőhöz juthat, az egyetemek új típusú képzést nyújthatnak hallgatóknak, a diákok pedig az eddigieknél értékesebb diplomát kaphatnak. A vállalat idei programjaival több mint harminc diáknak ad értékes munkatapasztalatot.

2017. január 12.
2 perc

Stratégiai megállapodás aláírásával erősítette meg eddigi együttműködését a Szegedi Tudományegyetem és az online mérőműszereket gyártó és forgalmazó Hobré Instruments BV. A kibővített kooperáció célja, hogy a partnerek kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak. A holland vállalat emellett támogatja az SZTE tehetséggondozási törekvéseit és részt vesz a duális képzésben is.

2017. január 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az SZTE Doktori ünnepségére. Időpont: 2017. január 13., péntek, 11 óra. Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, kongresszusi terem (Szeged, Ady tér 10.)

2017. január 10.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt a Természettudományi és Informatikai Kar nyílt napjára 2017. január 14-én szombaton valamint a Mezőgazdasági Kar nyílt napjára 2017. január 13-án pénteken.
2017. január 05.
2 perc

Továbbra is Magyarország legzöldebb felsőoktatási intézménye a Szegedi Tudományegyetem a világ zöld egyetemeit rangsoroló GreenMetric felmérésben. Az Indonéziai Egyetem által készített legújabb rangsorban a szegedi egyetem Európán belül a 45. helyen végzett. A belvárosokban fekvő és működő intézmények közül világviszonylatban a 14. legzöldebb az SZTE.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek