Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2012. július

2012. július 25.
2 perc

Több mint 6600 első éves egyetemista kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a Szegedi Tudományegyetemen. A gólyák 71 százaléka állami ösztöndíjas, 29 százaléka önköltségi díjat fizet. A diákok felkészültségét jellemző átlagpontszám nem csökkent az előző évhez képest. Újdonság, hogy az SZTE szinte minden karán és szakján maradt hely a pótfelvételizőknek.

2012. július 24.
1 perc

A felsőoktatási intézményekbe szóló felvételi ponthatárok kihirdetését idén többféle módon is emlékezetessé teszi a Szegedi Tudományegyetem.

2012. július 23.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemnek világszínvonalú, mintegy 60 millió forint értékű polietilén labort, eszközöket ajándékozott a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. Az ajándékozásáról szóló szerződést 2012. július 23-án az SZTE Rektori Hivatalában írta alá Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora és Csiba Péter a GDF SUEZ vezérigazgató-helyettese. A sajtó nyilvánossága előtti ceremónián megjelent Patrick Eeckelers, a GDF SUEZ elnök-vezérigazgatója is.

 

2012. július 18.
1 perc

A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének napján, július 24-én (kedden) 16 órától Szegeden is PONT Ott Partira várják az egyetemre, főiskolára pályázókat. Az idén először a Tisza-parti városban is megrendezett POP: egyetemi információgyűjtő és lazulós program a Szegedi Tudományegyetem jogi kari épülete és a Reök palota előtti téren.

 

2012. július 11.
1 perc

Tisztelettel meghívjuk Önt az

„Egymást kiegészítő sugárterápiás fejlesztés az SZTE Onkoterápiás Klinikáján és a Temesvári Területi Kórházban” (HURO/0802/112_AF)

című projekt ünnepélyes záró konferenciájára és az azt követő állófogadásra.

2012. július 10.
1 perc

Az Európai Gasztroenterológiai Társaság ebben az évben Szegedre, a Szegedi Tudományegyetemre hozza az éves Basic Science Konferenciáját.

 

2012. július 10.
2 perc

Kiállítást és emléksétát szervez a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert tiszteletére, aki 80 éve fedezte fel a C-vitamint, és kutatói eredményeiért 75 éve elnyerte a Nobel-díjat.

 

2012. július 05.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem ad otthont idén a szép hagyományú francia nyelvű Európai Nyári Egyetemnek. Az európai jelentőségű rendezvény nyitányaként sajtótájékoztatót tartanak.

2012. július 02.
2 perc

2012. július 3-án (kedden) a Szegedi Tudományegyetemre érkezik a Shanghai Politikatudományi és Jogi Egyetem (SHUPL) 6 fős delegációja. A két intézmény együttműködéséről megállapodást ír alá a szegedi és a sanghai egyetem vezetése. 

2012. június 25.
1 perc

A DEAK Zrt. június 28-án bemutatja a Szent-Györgyi Albert Agorát – a Szegedi Tudományegyetem rektora és az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága támogatásával.

 

2012. június 25.
2 perc

Változatlanul a két legjobb hazai egyetem egyike az SZTE. A leginkább ismert felsőoktatási világrangsorban is szerepel a Szegedi Tudományegyetem.

 

2012. június 22.
1 perc

Bővítik az SZTE Onkoterápiás klinikáját, ezért onnan új helyre, a klinikakert centrumába helyezik Antal Károly szobrászművész Fiatal lány című alkotását. A szoboravató ünnepséget 2012. június 27-én, 16 óra 15 perckor tartják.

 

2012. június 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt hirdet – középiskolás diákok 3 fős csapatainak jelentkezését várva. A fődíj: külföldi utazás. Ez az egyik kiemelt programja az SZTE idei Szent-Györgyi Emlékévének.

 

2012. június 11.
1 perc

A Telenor Csoport évek óta a gépek közti kommunikáció egyik vezető fejlesztője. A Telenor Magyarország az M2M területén jelentős eredményeket ért el itthon a Pannon Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen. A mobilszolgáltató velük együtt mutatja be a gépek közötti kommunikáció jelenét és vízióját a jövőről – erre az eseményre várjuk Önt szeretettel.

 

2012. június 01.
2 perc

Rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának fél évszázados évfordulóját a Mérnöki Kar június 6-án és 7-én. Többek között ünnepi tanácsüléssel, találkozókkal, konferenciákkal emlékeznek az elmúlt ötven évre.

 

2011. szeptember 01.
2 perc
Számos új képzés került meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetemen, melynek célja, hogy a jövőben vállalkozás indítását tervező, ambiciózus egyetemi hallgatók minél több információt szerezhessenek az üzleti élet különböző területeiről, a sikeres vállalatvezetés és szervezés gyakorlatáról, valamint az Európai Unió segítségével megvalósítható pályázatok elkészítéséről. Az egyetemi hallgatók számára meghirdetett nyolc új kurzus a vállalatalapítás-és fejlesztés különböző területeibe nyújt betekintést.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek