Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2009. május

2009. május 26.
2 perc
Bajnai Gordon miniszterelnök jelenlétében került aláírásra az a szerződés, amely a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében csaknem 6,5 milliárd forintos támogatást biztosít a Szegedi Tudományegyetem infrastruktúrájának fejlesztésére. A sikeres pályázatnak köszönhetően 2011-ig, közel 17ezer nm2-en egy új egyetemi komplexum épül, tizenegy épületet pedig felújítanak, továbbá több mint 1600 laboreszközzel is fejlesztik az oktatás színvonalát.
2009. május 19.
2 perc
Egy új kézikönyv a Szegedi Tudományegyetemről.
szte
2009. május 14.
2 perc
Tavalyhoz képest több mint 46%-al többen jelölték meg első helyen az SZTE-t
2009. május 11.
1 perc
Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora május 6-7-én látogatást tett a Nagyváradi Egyetemen Prof. Dr. Véha Antal, az SZTE Mérnöki Kar dékánjával közösen.
2009. május 07.
2 perc

Újabb 2,1 milliárd forintos K+F támogatást nyert az SZTE.

A magyar felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem nyerte el a legnagyobb összeget – összesen 20,2 milliárd forintot – a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség eddig lezárult pályázatain. Májusban a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében hét pályázaton összesen 2,6 milliárd forintot nyert az intézmény. Az egyetem hat kutatócsoportja informatikai, orvosi, gyógyszer- és természettudományos kutatási tevékenységéhez nyert el több mint 2 milliárd forintot, míg a Kecskeméti Főiskolával közösen az intézmény további 500 millió forintot hívhat le tudományos, innovációs és gazdasági lehetőségeinek növelésére.

2009. május 04.
2 perc
Olimpiai kerettagok és „olimpiai reménységek” felsőoktatási tanulmányait és felkészülését is támogatja a jövőben a Szegedi Tudományegyetem. A jelenleg is több olimpikonnal büszkélkedő intézmény 2009. április végén csatlakozott a Magyar Olimpiai Bizottság Életút Programjához. Az együttműködésnek köszönhetően az intézmény öt olimpiai kerettagnak engedi el a költségtérítési kötelezettséget, de többletpontokkal, egyéni tanulmányi renddel, kedvezményes nyelvtanulással, és különórákkal is segíti a sportolók zavartalan felkészülését.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek