Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2020. augusztus

2020. augusztus 31.
2 perc

A Tiszán átlagosan 3200 mikroműanyag-szemcse található 1-1 kilogramm partmenti üledékben a Szegedi Tudományegyetem kutatói szerint. Az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék munkatársai a Tisza teljes hosszán és a nagyobb mellékfolyók torkolat-közeli szakaszain a folyóvízi üledékben található mikroműanyag-szennyezést vizsgálják. Többek között arra a kérdésre is választ kerestek, hogy van-e összefüggés az üledék szemcsemérete és a szennyeződés koncentrációja között.

2020. augusztus 28.
2 perc

Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem. A 2020-as általános felvételi eljárásban felvett 5906 új hallgató mellett 387 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére. A gólyákat 2020. augusztus 31. és szeptember 5. között, előre egyeztetett időpontban, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba várják beiratkozásra.

2020. augusztus 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem az országba történő beutazást követően egy alkalommal térítésmentesen biztosítja a karanténkötelezettség alóli mentesítéshez szükséges két darab PCR teszt elvégzését a 2020/21-es tanév első félévében azon nemzetközi és határon túli magyar hallgatóknak, akiknél az országba történt belépéskor karanténkötelezettséget állapítottak meg. Akiknek a karantén idejére a lakhatásuk más módon nem biztosított, a Szegedi Tudományegyetem karantén kollégiumi elhelyezést tesz lehetővé.

2020. augusztus 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater pályázatot hirdet azon szervezetek részére, amelyek az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, támogatják céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatói a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatóknak. A pályázat beadásának határideje: 2020. szeptember 30-a.

2020. augusztus 03.
2 perc

Több száz hidraulikus, multifunkciós betegágyat kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A közel kétszáz millió forint értékű eszközfejlesztés jelentős mértékben növeli a betegbiztonságot és az ellátás színvonalát, valamint az egészségügyi dolgozók munkakörülményeit.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek