SZTE Info

Sajtóarchívum 2016. augusztus

2016. augusztus 31.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket 2016. szeptember 3-án, 10.00 órakor kezdődő Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülésére.

2016. augusztus 30.

Az Alumni Mentorprogram hatodik ciklusára újabb olyan volt SZTE-s szakemberek jelentkezését várják, akik önkéntesként szívesen mentorálnának jelenlegi illetve frissen végzett SZTE-s diákokat. A cégeket és a szakterületeket illetően is egyre bővülő program iránt érdeklődők szeptember 5-ig küldhetik el szándéknyilatkozataikat az októbertől induló 4 hónapos mentorálási időszakra.

2016. augusztus 24.

Az SZTE Gazdaságtudományi Kar SSC Basics kurzust indít hazánk egyik vezető könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatának közreműködésével. Az SSC, azaz az üzleti szolgáltató központ szektor Magyarországon az egyik leggyorsabban fejlődő terület, ahol a gazdasági végzettségű és idegen nyelveket jól ismerő szakemberek számára évente több ezer új állást kínálnak. A 2016 őszén induló képzésen a hazai SSC-k vezető szakemberei osztják meg tapasztalatukat és tudásukat a szegedi hallgatókkal.

2016. augusztus 22.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket a „Magyar Fizikus Vándorgyűlés 2016 - Szeged” sajtónyilvános megnyitójára 2016. augusztus 24-én, szerdán 14.00 órára.

2016. augusztus 22.
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Klasszika-filológiai és Neolatin Tanszéke tisztelettel meghívja Önöket a Sapiens ubique civis, azaz „A bölcs az egész világ polgára” című nemzetközi klasszika-filológiai és ókortudományi konferencia megnyitójára 2016. augusztus 24-én 15.30 órakor.

A konferencia nyitóelőadását Gécseg Zsuzsanna, az SZTE BTK dékánhelyettese tartja. Helyszín: SZTE BTK Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék (6722 Szeged, Egyetem u. 2.)

2016. augusztus 04.

A Szegedi Tudományegyetem idén is kiköltözik a SZIN-re! Az ország nyárzáró zenei fesztiválján az SZTE Egyetemi Negyedben a karok és az egyetem egységei minden eddiginél több és izgalmasabb programot kínálnak, így sok más mellett fogászati szűréssel, mandalaszínezéssel, márkafelismerő játékkal, önismereti és pályaorientációs tesztekkel, könyves origamival, pétanque-kal várják a fesztiválozókat augusztus 24. és 28. között az újszegedi Partfürdőn. A fesztiválra az egyetemisták augusztus 14-én még vásárolhatnak kedvezményes árú bérletet.

2016. augusztus 01.

Egyetemi hallgatók – többek között – orvosi kémiai, és farmakológiai kutatásokkal, továbbá számítógépes kémiai, fotokémiai, valamint kémiai és lézeres optikai vizsgálatokkal foglalkozhattak a Szegedi Tudományegyetem és norvég partnere együttműködése eredményeként.

2016. augusztus 01.

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önöket a Psychology of Mathematics Education nemzetközi konferencia sajtónyilvános megnyitójára 2016. augusztus 3-án, szerdán 15.00 órára.


esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.