Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2011. augusztus

2011. augusztus 30.
5 perc

Minden eddiginél több Nobel-díjas tudós látogat el egyszerre hazánkba a Szent-Györgyi Albert Nobel-díja átadásának 75. évfordulója alkalmából rendezendő nemzetközi konferenciára – jelentette be Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. A nyolc Nobel-díjas tudóson kívül több száz neves hazai és külföldi kutató is elfogadta a meghívást a 2012. március 22-25. közötti rangos programsorozatra. A tudományos szekcióhoz szorosan kapcsolódva Szeged színes kulturális eseményekkel is készül.

 

2011. augusztus 25.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2011/2012. tanévét megnyitó ünnepi Szenátus ülésére 2011. szeptember 3-án 10 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, melyen részt vesz Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára.

2011. augusztus 25.
1 perc

Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium vezetősége nevében tisztelettel meghívom Önt a kollégiumunk 80. évfordulója alkalmából rendezett baráti találkozóra, melyet 2011. augusztus 27-én, egyetemünk rektori épületének aulájában rendezünk.

2011. augusztus 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem tisztelettel meghívja Önt az első magyar Nobel-díj átadásának 75. évfordulója kapcsán rendezendő nemzetközi konferencia- és programsorozat részleteit bejelentő sajtótájékoztatójára, melynek időpontja 2011. augusztus 30., kedd, 11.00 óra.

2011. augusztus 23.
1 perc

Több mint 51 millió forint uniós támogatást nyert a Szegedi Tudományegyetem négy gyakorlóiskolája a „Pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra-fejlesztése” című pályázati felhívás keretében. A fejlesztés eredményeképpen az intézmények összesen 401 db tanulói laptoppal és 15 db tanári notebookkal bővítették eszközállományukat.

Az informatikai fejlesztésekről sajtótájékoztatót tartunk 2011. augusztus 30-án 12.30 órakor a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolájában (Szeged, Boldogasszony sugárút 8.).

2011. augusztus 23.
2 perc

Kerékpáros póló edzőtábornak ad otthon 2011. augusztus 26-28 között (péntek - vasárnap) a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja. A rendezvényre, az áprilisban megtartott edzőtáborhoz hasonlóan most is, az ország minden tájáról érkeznek csapatok, de a rendezők szeretettel várnak miden, a sportággal még csak most ismerkedő érdeklődőt is.

2011. augusztus 19.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja nyári tábort szervez az egyetem hallgatói számára, melyben az egyetemisták kompetenciáikat és önismeretüket fejleszthetik egy nyolcnapos intenzív tréning-sorozat keretében, különböző csapatépítő játékokkal, készségfejlesztő gyakorlatokkal, közös programokkal egybekötve. Az egyedülálló kezdeményezés a TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0015 projekt keretében valósul meg.

2011. augusztus 18.
1 perc

A világ négyszáz legjobb felsőoktatási intézménye közé idén is bekerült a Szegedi Tudományegyetem abban a globális rangsorban, amelyet 2003 óta minden évben összeállít a sanghaji Jiao Tong Egyetem. Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) készítői százpontos rendszerben értékelik az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertségét, a publikációk számát és idézési gyakoriságát. Továbbra is mindössze két magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet az egyik legismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorban: az előző évekhez hasonlóan az SZTE mellett az ELTE is a 301-400-as blokkban szerepel.

gyermekklinika

2011. augusztus 17.
3 perc

A Koraszülött Intenzív Osztály fejlesztését célzó pályázat beindulása alkalmából írt alá szerződést Szabó Gábor rektor és Botka László szegedi polgármester. 382 millió forintos pályázat 10 százalékát a szegedi önkormányzat fedezi.

Cimkék: HírekSZTE
2011. augusztus 16.
1 perc

A "Dél-alföldi régió koraszülöttek betegkövetése az SZTE Gyermekklinikáján" pályázatra előzetesen 400 millió forintnyi összegre pályázott a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikája. A koraszülöttek betegellátására vonatkozó projekt sikeres elbírálást nyert, melynek eredményeként az egyetem több, mint 340 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást kapott.

2011. augusztus 10.
2 perc

A Magyar Mikrobiológiai Társaság kitüntető Manninger emlékérmet adományozott Kovács Kornélnak, a Szegedi Tudományegyetem professzorának. A kitüntetés, amely életmű-díjnak számít a hazai mikrobiológus társadalomban azért is jelentős, mert általában a klasszikus mikrobiológia területén működő kutatóknak ítélik oda, Kovács professzor pedig elsősorban a mikrobiális biotechnológiában ért el komoly eredményeket.

 

2011. augusztus 09.
2 perc

Idén első alkalommal kerül megrendezésre az össz-egyetemi Gólyatábor a Szegedi Tudományegyetemen 2011. szeptember 1-4. között Sziksósfürdőn. Az SZTE Gólyatábor célja, hogy a különböző karokra felvett elsőéves hallgatók megismerkedhessenek hallgatótársaikkal, belelássanak más karok és szakok életébe.

2011. augusztus 09.
1 perc

Az augusztus 12-23. között Kínában (Shenzen) rendezendő XXVI. Nyári Universiaden a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói közül kilencen vesznek részt.

2011. augusztus 02.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen végzettek döntő többsége – minőségi diplomája, színvonalas tudása és gyakorlati tapasztalatai révén – rendkívül hamar el tud helyezkedni, s elégedett is munkaerő-piaci helyzetével. Ezt mutatják annak a vizsgálatnak az eredményei, melyet az intézmény kutatócsoportja a Diplomás Pályakövető Rendszer keretében végzett el.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek