Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóarchívum 2011. június

bnp_1

2011. június 30.

A Szegedi Tudományegyetem központi egységeként és az Állam- és Jogtudományi Kar képzési intézeteként is működő Európa-tanulmányok Központ legújabb, francia nyelvű Nemzetközi tanulmányok mesterképzésének támogatásáról írt alá megállapodást a BNP Paribas regionális vezérigazgatója.

2011. június 29.

A Potsdami Egyetem képviseletében 2011. június 29-től július 1-ig látogatást tesz a Szegedi Tudományegyetemen Detlev W. Belling professzor és Dr. Schwerdtfeger Dékáni Hivatalvezető asszony. A két egyetem jogi kara több mint egy évtizede sikeresen működik együtt a szegedi német jogi oktatás terén, ennek keretében immár közel 250 jogász sajáthatott el jogi és szaknyelvi ismereteket, és számos hallgató folytathatott az együttműködés alapján tanulmányokat Németországban.

2011. június 28.

Sajtótájékoztatót tartottak a "Maros folyó alföldi szakaszának múltja, jelene és jövője a klímaváltozás és a fenntartható emberi használat szempontjából" című, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében megvalósuló projektről. A sajtóközlemény a csatolt dokumentumban olvasható.

2011. június 24.

Idén a Szegedi Tudományegyetemen tartották a magyar EU-elnökség hivatalos rendezvényeként az Euro-Mediterrán Kutatási Együttműködési Monitoring Bizottság (MoCo) 15. ülését. A tanácskozáson 20 ország – az Európai Unió és a Mediterrán Unió tagországainak – vezető szakértői vettek részt.

2011. június 24.

11. születésnapját ünnepelte csütörtökön az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI), mely alkalomból bemutatták a „Hallgatói Szolgáltató Iroda működése a hallgatói vélemények tükrében” című tanulmánykötetet is.

2011. június 23.

A „Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására” című pályázat keretében megvalósult tananyagfejlesztés ismertetésére kerül sor 2011. június 27-én (hétfő), 13 óra kezdettel a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának „A” épületében.

2011. június 21.

Tájékoztatásul küldjük a június 23-24-én a Szegedi Tudományegyetemen megrendezésre kerülő Euro-Mediterrán Kutatási Együttműködési Monitoring Bizottság (MoCo) ülésének előzetes programját angol, részletes és magyar, rövidített változatban.

2011. június 21.

A Maros folyó múltja, jelene, jövője című projektmegnyitó kerül megrendezésre, 2011. június 24-én, 10 órai kezdettel a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszékén (Szeged, Egyetem utca 2-6., I. emelet).

ISLP Statisztikai Poszter Keszito Verseny 2010-2011

2011. június 21.

Az ISLP projekt rövid bemutatása, a verseny hazai fordulójának díjátadója, valamint a poszterek bemutatója 2011. június 17-én volt Szegeden a Gazdaságtudományi Kar épületében.

2011. június 20.

A Szegedi Tudományegyetemen kerül sor az idén az Euro-Mediterrán Kutatási Együttműködési Monitoring Bizottság (MoCo) ülésére. A találkozó a magyar EU-elnökség hivatalos rendezvénye. A tanácskozásra a 43 országból – az Európai Unió és a Mediterrán Unió tagországai – országonként 1-2 fő vezető szakértő érkezik.

2011. június 20.

Az ISI Statisztikaoktatási szekciójának (IASE) szárnyai alatt futó International Statistical Literacy Project (ISLP) fő célja a statisztikai jártasságot, műveltséget elősegítő tevékenységek, kampányok indítása, támogatása, végrehajtása. E célok elérésének főeszközei az internet, hírlevelek, illetve versenyek szervezése. Ennek keretében került meghirdetésre diákok számára egy statisztikai poszter készítő verseny, mely először a 2010-2011-es kiírásban Magyarországon is megrendezésre került. A nemzetközi verseny fő szervezői az IASE, az ISLP szakmai stábja, illetve az egyes országokon belüli fordulók szervezői. A magyarországi fordulót a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a Magyar Statisztikai Társaság Statisztikaoktatási Szakosztálya és a Központi Statisztikai Hivatal szervezte. A verseny hazai fordulójának kiemelt támogatója az SPSS Hungary volt.

2011. június 16.

Az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda több mint 3500 hallgatót kérdezett meg szolgáltatásaikról és működésükről. A kutatás eredményéről kiadvány készült, ennek bemutatójával ünnepli a SZTE HSZI a 11. születésnapját 2011. június 23-án, csütörtökön 12 órai kezdettel a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kiállítási terében.

2011. június 15.

Az ISI Statisztikaoktatási szekciójának (IASE) szárnyai alatt futó International Statistical Literacy Project (ISLP) fő célja a statisztikai jártasságot, műveltséget elősegítő tevékenységek, kampányok indítása, támogatása, végrehajtása. Mivel a statisztika a felhasználók igényeit hivatott kielégíteni, így a lakosság egy fontos (sok tekintetben a legfontosabb) célcsoport. Látható, hogy sokan nem értik a statisztikai adatokat, azok közlését, és gyakori a statisztikus csodálkozása is: mit nem értettek meg az adatáradatból.

Siker érhető el, ha a címzettek felismerik mi a statisztikai közlés üzenete. Ehhez többek között olyan tevékenységek, illetve oktatás lehet eredményes, amely elősegíti a lakosság közeledését a statisztikákhoz, érthető megállapításaihoz. Ebben eszközként fontos szerepe lenne az internetnek és a médiának.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek