SZTE Info

Sajtóarchívum 2009. szeptember

2009. szeptember 30.
 
Október 5-én hétfőn 8.30-kor Prof. Dr. Szabó Gábor rektor jelképesen átadja az SZTE Dugonics téri központi épületének kulcsait Nemesi Pálnak, a Ferroép igazgatójának. Ez egyben a 7,5 milliárd forintos TIOP 1.3.1 projekt hivatalos kezdetét jelenti, melynek keretében megújul a város egyik legfontosabb épülete. A kulcsátadást követően a területre azonnal felvonulnak a munkások, megkezdődik a munka.
Cimkék: Sajtószoba
2009. szeptember 29.
A 11. Egyetemi Főiskolai Evezős Világbajnoksággal kapcsolatosan sajtótájékoztatót tartunk 2009. október 1-jén 11:30-kor a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a 3. számú szemináriumi teremben, Prof. Dr. Badó Attila rektorhelyettes, a Szervező Bizottság elnökének részvételével.
Cimkék: Sajtószoba
2009. szeptember 29.
Cimkék: Sajtószoba
2009. szeptember 24.

A Dél-alföldi régió felsőoktatási intézményeinek innovatív, tudományos és gazdasági erejét egyesíti az a konzorciumi együttműködési megállapodás, amelyet a Szegedi Tudományegyetem és a Kecskeméti Főiskola kötött 2009. szeptember 24-én. A konzorcium tagjai egyben aláírták azt az 500 millió forintos támogatási szerződést is, melynek köszönhetően elindulhat a tudás- és technológia-transzfer infrastrukturális, szervezeti, szolgáltatási és módszertani hátterének fejlesztése.

2009. szeptember 24.

Nevető jógával lép tizedik életévébe a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar 2009. szeptember 30-án, mellyel Az ország legvidámabb kara elismerő cím elnyerésén túl akár az együttnevetés rekordját is megdöntheti az intézmény. A jubileumi nevetés mellett Bödőcs Tibor humorista, sportprogramok és közös bográcsozás is várja az ünneplőket.

Cimkék: SajtószobaGTK
2009. szeptember 23.
A foldamerek első nemzetközi konferenciájának Szeged ad otthont a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerkémiai Intézetének szervezésében, 2009. szeptember 24-26-án.
A rendezvény helyszíne: Szegedi Akadémiai Bizottság Székháza (Somogyi utca 7.)
Cimkék: GYTK
2009. szeptember 22.
Cimkék: HírekRektor
2009. szeptember 22.
A 20. század egyik legjelentősebb tudósa, Albert Einstein egyik híres mondásában úgy fogalmazott magáról: "Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi".
2009. szeptember 21.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézete, valamint a MTA Szegedi Területi Bizottságának Gazdaságtudományi Szakbizottsága tisztelettel meghívja Önt a „KÖZGÁZOS VITAÜLÉSEK” sorozat következı rendezvényére.

2009. szeptember 11.
A Magyar Rektori Konferencia (MRK) nem ért egyet és nem támogatja a gyakorlati félév eltörlésére vonatkozó felsőoktatási törvénymódosító javaslatot.
Cimkék: HírekRektor
2009. szeptember 08.
2009. szeptember 10-én 10 órakor a Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében kerül sor a Dugonics téri épület felújítására vonatkozó kivitelezõi szerzõdés ünnepélyes megkötésére a Szegedi Tudományegyetem és a Ferroép Rt. között a sajtó jelenlétében.
2009. szeptember 05.
A Szegedi Tudományegyetem jubileumi, a szegedi felsőoktatási integráció 10 éves évfordulóját ünneplő tanévnyitó szenátusülésére, egyben a 2009/2010-es felsőoktatási tanév országos tanévnyitójára 2009. szeptember 5-én, szombaton 10.00 órától került sor Szegeden, az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.