Bezár

Hírarchívum

A Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozik a SZIN-en

A Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozik a SZIN-en

2013. augusztus 16.
3 perc

Saját standdal vesz részt az augusztus 20-án kezdődő Szegedi Ifjúsági Napokon az SZTE. „A Jövő Hídja 2013” projekt sátrainál látványos bemutatókat is láthatnak a látogatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egészségügyi szűréseket végeznek, tanácsokat adnak a SZIN-en a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatói. A fesztiválon külön standon képviselteti magát a Szegedi Tudományegyetem. Idén tudománynépszerűsítő programon is részt vehetnek a fesztiválozók: „A Jövő Hídja 2013” projekt sátrainál látványos bemutatókat láthatnak. Itt találkozhatnak az SZTE pneumobilcsapatokkal, az SZTE Pneugeut tagjaival, hallhatnak az SZTE innovatív élelmiszerekről. Bemutatkozik az SZTE Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport, az SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport, az SZTE Szoftverfejlesztés, az SZTE Innovációs Klub, az SZTE Füvészkert és az SZTE Mérnöki Innovációk is.

(A jövő hídja projekt részleteiről itt olvashat: http://www.jovohidja.hu/ )

 

A nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok augusztus 20-án vendégül látja a szegedieket és a városba látogatókat. Az államalapítás ünnepén az egész családnak ingyenes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a szervezők. A legkisebbeket bábelőadás szórakoztatja, a nagyokat filmvetítésre várják. Lesz állatsimogató a Szegedi Vadaspark jóvoltából, illetve tudománynépszerűsítő program is. A főszerep persze a nulladik napon is a koncerteké: a SZIN Nagyszínpadon 19 órától Magyarország egyik legkedveltebb rockzenekara, az Edda csap a húrok közé.

 

Az idei SZIN ár-érték arányban az utóbbi évek legjobb fesztiváljának ígérkezik. Köszönhető ez a több mint száz fellépőnek, öt színpadnak, hét programhelyszínnek, a kedvezményes, elővételes jegyáraknak, az egységessé és a tavalyi éveknél jóval kedvezőbbé tervezett italáraknak. A SZIN iránti érdeklődés mindezeknek köszönhetően jóval erőteljesebb, mint az elmúlt két évben. Ezt bizonyítja az is, hogy idén már elővételben annyi bérlet kelt el augusztus elejéig, mint tavaly összesen.

 

Folytatva a „leg”-ek sorát: a SZIN öt napja alatt a legjobban várt koncert minden bizonnyal Ákosé, aki hat év kihagyás után, valamint a Tankcsapdáé, mely öt év elteltével lép fel újra a Szegedi Ifjúsági Napok Nagyszínpadán. A DJ-k közül a legismertebb a brit hip-hop zenekar, a Stereo MCs két tagja, Rob Birch és Nick Hallam. A fesztivál legfiatalabb zenészei a The Rockforce tagjai: ők tizenegy éves gyerekek. Idén is együtt skandálhatják majd a fesztiválozók a legkedveltebb „SZIN-himnuszt”a szerzőkkel: jön a Magna Cum Laude, de érkezik a Punnany Massif, a Quimby, a The Carbonfools, a Kiscsillag és még sokan mások…

 

A legnagyobb fesztiválarcok fotója SZIN-esíti a rendezvény logóját a Facebook-on: eddig 3351-en küldték el profilképüket. Egy nem reprezentatív Facebook-felmérésből pedig az is kiderül, ki érkezik a SZIN-re a legmesszebbről. Eszerint országhatáron belülről Szombathelyről utaznak Szegedre a legtöbbet. Érdekesség, hogy Svájcból és a Kajmán-szigetekről is regisztrált egy-egy látogató!

 

A fesztivál zökkenőmentes működéséről több száz dolgozó: szervezők, technikai személyzet, biztonsági őrök, civilek, mentősök gondoskodnak. A látogatók éhségüket és szomjukat 30 vendéglátóhelyen csillapíthatják. A „leg”-ek sorát zárva a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a leghosszabb sor akkor alakul ki, ha sokan az utolsó napra hagyják a belépővásárlást. Ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy még időben vegye meg bérletét, napijegyét!


A Szegedi Ifjúsági Napok négy napján, a fesztivál civil falujában fogászati szűrővizsgálatokkal, és prevenciós programokkal várnak mindenkit az SZTE Fogorvostudományi Kar hallgatói.
 

A részletes koncertnaptár a www.szin.org oldalon érhető el, további aktuális információkról pedig a SZIN hivatalos Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek