Bezár

Hírarchívum

A muzsikától a prózáig: pályázatok, versenyek és fesztiválok az SZTE-n

A muzsikától a prózáig: pályázatok, versenyek és fesztiválok az SZTE-n

2013. augusztus 26.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája minden félévben alkotói pályázatokat és előadói versenyeket hirdet a hallgatók számára. Ez idén sincs másképp, így ha valaki érdeklődik a zene vagy a versmondás iránt, ne habozzon jelentkezni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyetemi Zenei Verseny

Nappali tagozatos és zenei vénával megáldott hallgatók jelentkezését várják az Egyetemi Zenei Versenyre. Összesen 5-10 perces műsoridejű zenés vagy vokális szólódarabokkal vagy kamaraművekkel, illetve (nem zeneszerzői feldolgozású) népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet készülni. Választás szerint lehet komolyzene, népzene, jazz, musical, sanzon.

 

Az Egyetemi Zenei Verseny kategóriái:

1. Komolyzene

1.1. Vokális komolyzene (szólisták és együttesek)

1.2. Hangszeres komolyzene (szólisták és együttesek)

2. Népzene

2.1. Népdaléneklés (szólisták és együttesek)

2.2. Hangszeres népzene (szólisták és együttesek)

3. Jazz, musical, sanzon

3.1. Vokális könnyűzene (szólisták és együttesek)

3.2. Jazzegyüttesek

 

Az Egyetemi Zenei Verseny 120 000 Ft összdíjazású, és november második felében tartják meg.

Jelentkezési határidő: november 8. Jelentkezni lehet az SZTE Kulturális Irodájában (Dugonics tér 13.), tel.: 544-045

 

Weöres Sándor vers- és prózamondó verseny

A neves költő születésének 100. évfordulójára az SZTE Kulturális Irodája irodalmi vetélkedőt hirdet a nappali tagozatos hallgatók számára. A versenyre a költő bármely írásával lehet nevezni, legyen az vers vagy próza (akár gyerekversével is), az egyetlen kritérium, hogy a műsor nem haladhatja meg a 10 percet. A versenyt november második felében rendezik.

 

Díjak:

1. hely – 15.000 Ft

2. hely – 10.000 Ft

3. hely – 7.000 Ft

 

Jelentkezési határidő: november 8. Jelentkezni lehet az SZTE Kulturális Irodájában (Dugonics tér 13.), tel.: 544-045

 

Őszi Kulturális Fesztivál

Idén októberben tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az SZTE Őszi Kulturális Fesztivált. Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves művészek mutatkozhassanak be. Az összművészeti fesztivál kínálatában színházi előadások, kiállítások, jazzkoncertek, táncházak, komolyzenei hangversenyek, pódiumműsorok, könyv- és filmbemutatók, közönségtalálkozók, irodalmi/közéleti beszélgetések szerepelnek.

Honlap: www.u-szeged.hu/okf

 

Egyetemi Tavasz

2014 tavaszán tizenegyedik alkalommal rendezik meg az SZTE tavaszi programsorozatát, az Egyetemi Tavaszt. A fesztivál célja, hogy megmutassák az egyetem minden olyan tevékenységét, rendezvényét, amely a szélesebb közönséget érdekelheti. Az Egyetemi Tavasz kínálatában kulturális és sportesemények, tudományos és ismeretterjesztő előadások, kari napok, konferenciák, szórakoztató programok szerepelnek.

Honlap: www.u-szeged.hu/etavasz

 

Universitas Szimfonikus Zenekar

Ha amatőr szinten játszol valamilyen hangszeren, és szeretnél egy összetartó, vidám közösséghez tartozni, akkor jelentkezz az Universitas Szimfonikus Zenekarba! A 2005-ben újjáalakult zenekar mostanra az SZTE kulturális életének meghatározó részévé vált, rendszeresen koncerteznek Szegeden és több környékbeli településen. Az együttes tagjai olyan egyetemi hallgatók, akik tanulmányaik mellett amatőr szinten zenét is tanulnak. Szinte minden kar képviselteti itt magát.

 

Információ: Gyimóthi Zoltán zenekarvezető

Telefon: 06-30/654-9974

E-mail: gyizol@gmail.com

Honlap: http://www.szimfonikusok.hu

 

Szegedi Egyetemi Énekkar

Az énekkar 1925-ben alakult, az egyetem legrégebbi művészeti csoportja. A kórus tagjai azok az egyetemisták, akik igénylik a közösségi muzsikálást. A kórus munkája választható az Általánosan Művelő Tantárgyak közül, két féléves, 2x2 kreditpontért Szegedi Egyetemi Énekkar néven. (A kezdő és haladó kurzus azonosat jelent).

A kórus jelenleg 50 tagot számlál, vezetői Száz Krisztina és Kohlmann Péter karnagyi diplomával rendelkező fiatal dirigensek. A kórus próbái kedden és szerdán 19.00-tól 21.00-ig zajlanak a GTK Fekete sas utcai épületében. Amennyiben tantárgyként kívánod felvenni az énekkart, ezeket az időpontokat tartsd szabadon! A kórusba való bekerülés feltétele: a tantárgyfelvételi időszakban egy rövid meghallgatásra kerül sor az első próbákon, ez alapján a karnagyok döntenek a felvételről.

 

Információ: Száz Kriszta karnagy

Telefon: 06-30/246-7083

E-mail: k.szazk@gmail.com

Honlap: www.enekkar.u-szeged.hu

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek