Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: kilenchetes felkészülés elején az egyetemisták

Kosárlabda: kilenchetes felkészülés elején az egyetemisták

2013. augusztus 05.
3 perc

A Naturtex-SZTE-Szedeák NB I-es férfi kosárlabdacsapata – soraiban az SZTE hallgatóival – augusztus 5-én kezdte meg a nyári munkát. A bajnokság október közepén indul.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tizedik helyen zárta a 2012/13-as élvonalbeli pontvadászatot a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott férfi kosárlabdacsapat. A Naturtex-SZTE-Szedeák szeretne végre előrébb lépni, a negyedik A csoportos esztendőben már egyértelműen a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőbe kerülést tűzték ki célul a vezetők. Ennek érdekében a kialakult és értékes magyar mag együtt tartása mellett meg kell erősíteni a keretet, elsősorban minőségi külföldi kosarasokkal. A szerb irányítóval, Branko Jereminovval és a régi-új szedeákos amerikai hátvéddel, Jonathan Levyvel már meg is egyeztek, s még egy idegenlégióst keresnek a belső posztokra. A maradók – Csorvási Milán, Csorvási Levente, Wirth Ádám, Kiss Zsolt, Vida Máté – mellé az ifjú tehetségek közül felkerült a nagycsapathoz az U23-ból Demeter Attila, Kereszty Domos, Maronka Áron, Mike János, valamint Révész Ádám is.

 

kosárlabda
Bonifert Domonkos edző ösztönzi a csapatot. Fotó: Gémes Sándor

A bajnokság október közepén rajtol el. Addig kemény felkészülés során tesznek szert a kosarasok a meccsterheléshez szükséges erőnlétre, fizikai állóképességre, illetve tökéletesítik, finomítják védekezési és támadási formációikat, kialakítják azokat a játékokat, melyekkel eséllyel vehetik fel a harcolt a konkurenciával. A Bonifert Domonkos–Simándi Árpád-edzőpáros Alexa Szabolcs erőnléti trénerrel három háromhetes szakaszra osztotta a munkát. Először csak a magyar kosarasokkal dolgozhatnak a szakemberek, majd a második részre megérkeznek a légiósok is, ekkortól sűrűsödik az edzőmeccsek programja. Az utolsó fázisban a gyakorlómérkőzések mellett már a frissítésé lesz a főszerep.

 

A Naturtex-SZTE-Szedeák gárdájában továbbra is több olyan sportolót találunk, aki a Szegedi Tudományegyetemen végzi felsőfokú tanulmányait. Egyiküket, Csorvási Leventét kérdeztük, aki most fejezte be a második évet az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi tanulmányok BA-szakján. – Nem mondhatnám, hogy könnyű ez a képzés, különösen a kosárlabda mellett, mikor a szezon közben is napi két edzésen kell részt vennem. A vizsgaidőszak különösen kemény volt: elsősorban télen fáradtam el nagyon, mikor javában zajlott a bajnokság is, s készültem a tanulmányi megmérettetésekre. Nyáron már valamivel könnyebben tudtam tanulni. Hozzá kell tennem, tanáraim rendkívül segítőkészek. Többségük tudja, hogy élsportoló vagyok az ezzel járó kötelezettségekkel, ennek megfelelően mindenben igyekeznek segíteni. Amikor például egy zh-ra vagy egy vizsgára valamilyen fontos meccs vagy tréning miatt nem tudtam elmenni, mindig megtalálták a lehetőséget a későbbi pótlásra – beszélt egyetemi élményeiről a kosaras, akinek életében ugyan egyelőre a sportolói karrier a hangsúlyosabb, mégis elengedhetetlenül fontosnak tartja, hogy diplomát szerezzen.

 

A magasbedobó azt mondta a www.u-szeged.hu-nak, a csapaton belül remek a hangulat, jó a közösség, a játékosok ismerik és elfogadják egymást. Már csak arra van szükség, hogy jöjjenek a várva várt eredmények, s ott legyen a legjobbak között a Naturtex-SZTE-Szedeák. – Nagyon remélem, hogy végre sikerül beverekednünk magunkat a felsőházi rájátszásba. Korábban rengeteg találkozót a hajrában veszítettünk el, mert nem koncentráltunk eléggé, ha jobban összpontosítunk az utolsó pillanatokban, akkor ott lehetünk a legjobb nyolcban. Ami engem illeti, bízom benne, hogy idén több játéklehetőséget kapok. Mindent megteszek azért, hogy játékommal negyeddöntőbe segítsem az együttest – szögezte le.


SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek