Bezár

Hírarchívum

Szegedi egyetemista sikere az evezős-világbajnokságon

Szegedi egyetemista sikere az evezős-világbajnokságon

2013. augusztus 02.
2 perc

Negyedik helyezést ért el a 23 éven aluliak evezős-világbajnokságán, Linz-Ottensheimben Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

bence_1– Nagyon élveztük az utolsó felvonást, elképesztő érzés volt a döntőben hazánkat képviselni, ennyi ember előtt versenyezni – hallottuk Pozsár Bencétől. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing alapszakos végzős hallgatója az EDF Démász Szeged VE versenyzőjeként vett részt július 24-28. között a 23 éven aluliak evezős-világbajnokságán, Linz-Ottensheimben. Társa Matyasovszki Dániel volt, aki a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában magasépítészetet tanul.

A világbajnokságon 52 országból 19 csapat kvalifikáltatta magát U23-as könnyűsúlyú kétpárban. Ebben a kategóriában a csapat átlag súlya nem haladhatja meg a 70 kilogrammot, versenyzőnként a 72,5 kilogrammot. A Pozsár–Matyasovszki-páros mindössze négy hét felkészülés alatt jutott el olyan szintre, hogy ilyen kiváló eredményt produkáljon.

bence– Mindez nem sikerült volna edzőnk, Szierer János felkészítése nélkül, aki egy hónap alatt juttatott el minket a világ élvonalába. Rengeteg energiát adott, hogy sokan szurkoltak nekünk. Nagyon szoros meccs volt, végig a franciákkal, az olaszokkal és a hollandokkal csatáztunk a 2-5. helyért. Az utolsó 500 méterbe érve az olaszok már nem tudtak robbantani. Mi még valahonnan kifacsartuk magunkból a végső csapásokon a 44-es tempót, de a hollandok épphogy becsúsztak előttünk, így 0,22 másodperccel lemaradtunk a dobogóról. Összességében nagyon jól ment az egész verseny, sikerült életünk legjobb pályáját húznunk. Még akkor is tudtunk emelni, amikor már nagyon fájt. Reméljük, legközelebb az a pici szerencse nálunk fog parkolni – summázta Pozsár Bence. A páros eddig is szép eredményekkel büszkélkedhetett: a 2013-as országos bajnokságon két aranyat is nyertek könnyűsúlyú kétpárban és négypárban. Tavaly és tavaly előtt hetedikek lettek az U23-as világbajnokságon Litvániában és Hollandiában. A 2013-as oroszországi egyetemi világbajnokságon pedig harmadik helyezést értek el szintén könnyűsúlyú kétpárban.

– Most egy kis lazítás következik, aztán indulhat az alapozás, és jövőre innen folytatjuk – ígérte Bence.

 

Szöveg: Bobkó Anna

Fotó: Bálint Réka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek