Bezár

Hírarchívum

Tehetséges hallgatók táboroztak a GTK-n

Tehetséges hallgatók táboroztak a GTK-n

2013. augusztus 27.
2 perc

Augusztus 26-án véget ért a Tehetség, Tudomány, Team (3T) Tábor a GTK-n, melyen több mint 20 hallgató vehetett részt meghívás alapján. A program célja az volt, hogy a diákok beletanuljanak abba, hogyan zajlik egy kutatás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pénzügyi esettanulmányt készítettek, utánajártak az Európai Unió válságkezelési eszköztárának, és megtippelték az ELI ALPS gazdaságra gyakorolt hatását – többek között ezekről a témákról készítettek mini kutatást a Tehetség, Tudomány, Team (3T) Tábor résztvevői az SZTE GTK-n. Udvari Beáta egyetemi adjunktustól megtudtuk: a tábort második alkalommal rendezték meg. A hallgatók meghívás útján vehettek részt rajta, így a táborozók között volt első éves és mesterképzésre járó is.

 

Munka – workshopokon

gtk_tabor_03A munka augusztus 21-től 26-ig workshopokon zajlott: gazdaságfejlesztés, marketing és menedzsment, gazdaságpszichológia, pénzügy, valamint nemzetközi gazdaság témakörökben. A tábor célja az volt, hogy a diákok belelássanak a teljes kutatási folyamatba: hogyan kezdjünk neki, milyen problémákkal találkozhatnak, ezeket hogyan kell megoldani. Miután összeismerkedett a csapat, délutánonként szakmai beszélgetéseken vehettek részt, melyen külsős meghívottak értekeztek az adott témáról. H. Nagy Mátéval, az Újpest Football Club marketingmenedzserével, Petrovics Kálmánnal, az EDF Démász Szegedi Vízisport Egyesület igazgatójával és Hoffmann Pállal, a sportolanemzet.hu projektigazgatójával Kecse-Nagy Sándor, a GTK oktatója beszélgetett a sport és a gazdaság összefüggéseiről. Esténként szabadidős programokon és csapatépítő vetélkedőn vehettek részt az egyetemisták.

 

Minitanulmány az ELI-ről

A résztvevők hétfőn prezentációt is tartottak kutatási témájukról. Gyurkovics János és csapata az ELI gazdaságélénkítő szerepét vizsgálta. Beszélgettek lézerfizikusokkal, köztük Osvay Károllyal is. – Nagyon örültem a lehetőségnek, hiszen a tábor alatt a gyakorlatban is kipróbálhattuk mindazt, amit az egyetemen elméletben megtanultunk. Az ELI-s téma kifejezetten izgalmas, és aktuális – magyarázta Gyurkovics János végzős regionális és környezeti gazdaságtan szakos hallgató.

 

GTK_tabor
Tehetséges hallgatók táboroztak a GTK-n - GALÉRIA

A tábori munka a GTK oktatóinak irányításával zajlott. Lukovics Miklós egyetemi docenstől megtudtuk: a GTK-n már három évvel ezelőtt elkezdték vizsgálni az ELI gazdaságra gyakorolt hatását. A kutatás jelenleg az „Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra” című (TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0005 jelű) projekten belül zajlik. – Mindig arra törekszünk, hogy „élő-lélegző” projektekbe vonjuk be a diákokat – húzta alá Lukovics Miklós.

Bobkó Anna



uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek