Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Folytatódnak a székfoglaló koncertek

Sajtóközlemény - Folytatódnak a székfoglaló koncertek

2016. február 09.

Johann Sebastian Bach művei csendülnek fel az Alma Mater Classic idei koncertjein az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater közös szervezésű sorozatán, amelynek következő koncertjét február 11-én rendezik meg. Ezzel egyidőben folytatódik a „székfoglalás”: a koncertlátogatók és a komolyzene kedvelői örökbe fogadhatják a Fricsay Ferenc Hangversenyterem székeit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ígéretes programmal készült az idei évadra is az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater: az Alma Mater Classic sorozatban Bach műveit hallgathatja a komolyzenét kedvelő közönség a zeneművészeti kar Fricsay hangversenytermében. A népszerű, de igényes, időnként andalító, máskor nyaktörően virtuóz darabokat idén is a ZMK legkiválóbb művészei adják elő.


A február 11-i Alma Mater Classic koncert műsora: J. S. Bach: E-dúr csembalóverseny BWV. 1053 - Bereczki Julianna; J. S. Bach: f-moll zongoraverseny BWV. 1056 - Zsigmond Zoltán; J. S. Bach: a-moll hegedűverseny BWV. 1041. - Kosztándi István; J. S. Bach: c-moll zongoraverseny 2 zongorára BWV. 1062 - Szokody Anikó, Zsigmond Zoltán.


A koncerteken közreműködik az SZTE Vonós Kamarazenekara Kosztándi István vezetésével, házigazda Marton Árpád. Jegyek a helyszenen válthatók, a felnőtt belépő ára 1500 forint, Alma Mater tagoknak, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 forint.

Folytatódik a „székfoglaló” is: a zenebarátok 2015 szeptembere óta fogadhatják örökbe az SZTE ZMK Fricsay Ferenc hangversenytermének székeit, ezzel is támogatva a karon működő művészeti tevékenységet. A székek örökbefogadóinak több kedvezmény is jár: nevük felkerül az általuk örökbefogadott székre. Az örökbefogadó az SZTE Alma Mater Classic hangversenysorozat következő évadának négy koncertjét ingyenesen látogathatja, évente egy alkalommal az előzetesen közzétett listából kiválaszthat egy művet, amelyet a hangversenysorozat egyik koncertjén a Kar művészei előadnak.


A székfoglalóról bővebb tájékoztatás az SZTE Alma Mater honlapján olvasható.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek