SZTE Info

Sajtómeghívó - Lett nagykövet látogatása

A Szegedi Tudományegyetemre látogat Imants Lieģis, Lettország magyarországi nagykövete 2016. február 10-én, szerdán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Program:

10.30 - Imants Lieģis nagykövetet fogadja Prof. Dr. Nagy Katalin, az SZTE nemzetközi rektor helyettese (Helyszín és fotózás: Szent-Györgyi szobor)

 

11.00-11.30 - Imants Lieģis nagykövetet fogadja Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora (Helyszín: rektori iroda)

 

15.00-16.30 - Imants Lieģis nagykövet előadása Lettország külpolitikai kihívásai a 21. században címmel. (Helyszín: SZTE központi épület, Szeged, Dugonics tér 13., 5-ös előadóterem). Az előadás sajtónyilvános, ide várjuk a sajtó munkatársait.

 

Imants Lieģis nagykövet Szegedi Tudományegyetem meghívására az egyetem lett kapcsolatainak erősítése és gazdagítása céljával érkezik Szegedre.

 

Imants Liegis nagykövet 1955-ben, Angliában született. Jogi diplomájának megszerzése után angliában majd több nemzetközi pozícióban is tevékenykedett, többek között volt NATO, belga, luxemburgi, holland és spanyol nagykövet, valamint igazságügyi miniszter és parlamenti képviselő is.

A Szegedi Tudományegyetem öt karának aktív kétoldalú Erasmus partnerszerződése van négy lett egyetemmel, és jelenleg egy lett állampolgárságú hallgató tanul teljes képzésen egyetemünkön.

További információ:

 

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Nyemcsok Éva Eső

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság, PR referens

mobil: +36 30 769 66 53, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.