SZTE Info

Sajtómeghívó - Bemutatkoznak a konzisztórium tagjai

A Szegedi Tudományegyetem javaslatára Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Nagy Endre Józsefet, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatóját, Sinkó Ottót, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatóját, illetve Lantos Csabát, a Róbert Károly Magánkórház Zrt. igazgatóságának elnökét delegálta az SZTE konzisztóriumába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A februártól működő testület eddig kinevezett tagjai sajtóesemény keretében mutatkoznak be a nyilvánosságnak, melyre szertettel meghívjuk Önt/Önöket is.

 

A sajtótájékoztató időpontja: 2016. február 2., kedd, 15.30 óra

A sajtóesemény helye: SZTE központi épület, Rektori tárgyaló (II. emelet)

 

Résztvevők:

Szabó Gábor rektor, SZTE

Nagy Endre József, Pick Szeged Zrt. vezérigazgató

Sinkó Ottó, Videoton Holding Zrt. vezérigazgató

Lantos Csabát, Róbert Károly Magánkórház Zrt., elnök

 

A sajtóeseményre szeretettel várják a sajtó munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.