Bezár

Sajtóarchívum

Sajtóközlemény - Világcégek és hazai nagyvállalatok előadói a Szabadegyetemen

Sajtóközlemény - Világcégek és hazai nagyvállalatok előadói a Szabadegyetemen

2016. február 09.

2016 szenzációja, hogy az SZTE Szabadegyetem – Szeged XVII. szemeszter előadójaként több világcégnek és néhány hazai vállalkozásnak a tudományhoz kötődő vezetője, illetve az igazságügyi miniszter is a hallgatóság elé áll, összeköti szakterületét a tudománnyal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Nagy hagyományokkal rendelkezik az SZTE szabadegyetemi előadás-sorozata. A 2016. tavaszi szemeszterre olyan előadókat kértünk fel, akik oktató kollégaként, öregdiákként vagy a Szegedi Tudományegyetem partnereként kötődnek intézményünkhöz. Meghívott előadóink példát mutathatnak az SZTE hallgatóinak az alkalmazott tudományok területén elért, de az egyetemi szférán túlmutató sikereikkel – fogalmaz a program szervezését irányító Martinek Tamás közkapcsolati rektorhelyettes.

 

„Új ritmust hoz Szeged kulturális életébe” most is a szabadegyetemi előadássorozat, ugyanakkor marad a „szokásos” menetrend: az előadások szerdánként 18 órakor kezdődnek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.) kongresszusi termében.

 

Az előadás része az SZTE Szabadegyetem – Szeged tantárgynak, a hallgatók kreditpontot kapnak érte. Az SZTE rögzíti a szabadegyetemi előadásokat. A program – az eddigi szemeszterekhez hasonlatosan – utólag megtekinthető lesz többek között az SZTE honlapján.

 

A Szabadegyetem – Szeged XVII. szemeszterének programja 2016 tavaszán: Február 10. – Aczél Petra (Budapesti Corvinus Egyetem): Benne vagyunk? Család és párkapcsolat az új médiakultúrában. Február 17. – Csesztregi Tamás (Bűnügyi Szakértői Intézet): Kábítószerek, designer drogok - a „sötét oldal” kémiája”. Február 24. – Szalma Sándor (Johnson and Johnson Kft.): Kihívások a transzlációs informatikában – prekompetitív válaszok? Március 2. – Puskás László (Avidin Ltd.): Gyógyszerfelfedezés – a véletlen és a szándékos tervezés szerepe. Március 9. – Frank Péter (Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.): Autonóm haszonjárművek fejlesztése. Március 23. – Sepp Norbert (IBM Magyarország Kft.): Watson, az első kognitív számítógép - társ vagy vetélytárs? Április 6. – Ifj. Bogsch Erik (Richter Gedeon Nyrt.): Biohasonló termékek – revolúció vagy evolúció az egészségügynek? Április 13. – Katona Tamás (ContiTech Rubber Industrial Kft.): Az elmúlt 50 év innovációi a szegedi gumigyárban. Április 20. – Krenács László (T-Sejt KFt): A modern patológia szerepe az orvosi diagnosztikában. Április 27. – Ifj. Domokos László (Shell Global Solutions International BV ): Második generációs bioüzemanyagok – Van-e élet az első generáció után? Május 4. – Feszty Dániel (Audi Hungaria Motor Kft.): A láthatatlan megértése felé – párhuzamok a járműipari és repülőgép-ipari kutatások között, az áramlástan tükrében. Május 11. – Trócsányi László (Igazságügyi Minisztérium): Élet vagy túlélés a jogszabályok dzsungelében – egy világjelenség margójára.

 

További részletek az SZTE Szabadegyetemről itt olvashatók.

 

További információ:

Bittner Péter

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság

igazgató

mobil: +36 70 439 93 16, e-mail: press@rekt.szte.hu

 

Újszászi Ilona

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság

közkapcsolati koordinátor

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: press@rekt.szte.hu

 


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek