SZTE Info

Sajtómeghívó - Adományátadás rászorulóknak az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban

A Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a Szeged Első Lions Club adományainak átadására 2016. február 26-án 9 órára az SZTE I. számú Rendelőintézet 3. emeleti Cserháti István termébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szeged Első Lions Club a szegedi rászoruló családok támogatását is célul tűzte ki 2016-ban. Februárban rendezett jótékonysági báljukon 2.000.000 forint értékű adománylevelet nyújtottak át Baloghné Fűrész Veronikának, az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Védőnői Alapellátási Egység vezető védőnőjének. Az adományból rászoruló gyermekek számára biztosítanak szemüvegutalványt, valamint élelmiszercsomagot. Novák Gyula, a Lions Club soros elnöke a rászoruló családok kiválasztásában a SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika területi és iskola-védőnő munkatársait kérte fel.

A mostani eseményen az adományokat - 29 db 25 000 forint értékű szemüveg utalványt és 41 db tartós élelmiszer csomagot – adják át jelképesen a védőnői munkaértekezleten a támogatott gyerekeknek és családjaiknak.

 

Az eseményen részt vesz Prof. Dr. Orvos Hajnalka egyetemi tanár, Baloghné Fűrész Veronika vezető védőnő, Novák Gyula, a Szeged Első Lions Club soros elnöke, a Szeged Első Lions Club tagjai, az iskolai védőnők és néhány család.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.