SZTE Info

Sajtómeghívó - Ösztöndíjátadó ünnepség az SZTE GTK-n

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának nevében tisztelettel meghívjuk az ösztöndíj átadás sajtónyilvános ünnepségére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ünnepség időpontja: 2016. február 26. (péntek) 15:00

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aula

(Cím: 6722 Szeged, Kálvária sugárút 1.)

 

Az ünnepségen részt vesz:

 

Dr. Vilmányi Márton, az SZTE GTK dékánja

Dr. Badó Attila, az SZTE Tehetségpont elnöke

Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánhelyettese

 

Dr. Regina Gensigora, a ContiTech Rubber Industrial Kft. ügyvezetője,

Fehér Éva, az Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. ügyvezetője

és Kiss-Kovács Edina, a Fundamenta Akadémia vezetője.

 

A sajtónyilvános ünnepség témája:

 

A Gazdaságtudományi Karon hagyományosan februárban és szeptemberben kerül sor a legjobb eredménnyel tanuló hallgatók ösztöndíjátadó ünnepségére. Az alapítványi és vállalati partnereknek köszönhetően az alapszakos hallgatók közül évfolyamonként negyven tehetséges egyetemista részesül az önköltséget teljesen vagy félig kiváltó támogatásban, közülük 79-en vehetik át oklevelüket a pénteki rendezvényen. A kar életében fontos mérföldkő, hogy az első, ösztöndíjjal támogatott hallgatók pár hete kapták meg diplomájukat.

A Gazdaságtudományi Karon szemeszterenként száznál több külföldi hallgató tanul. Az európai partneregyetemek egy-egy félévre érkező diákjai mellett angol nyelvű közgazdász alap- és mesterképzéseken is egyre többen választják a kart, 14 nemzetet képviselve Szegeden. A külföldi hallgatók közül kiváló eredményeik és tehetségük elismeréseként hárman részesülhetnek ösztöndíjban.

Az ünnepség nyelve, tekintettel vendégeinkre és az ösztöndíjas hallgatókra, magyar, angol és német.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.