SZTE Info

Kacagj a világra és dönts rekordot!

Nevető jógával lép tizedik életévébe a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar 2009. szeptember 30-án, mellyel Az ország legvidámabb kara elismerő cím elnyerésén túl akár az együttnevetés rekordját is megdöntheti az intézmény. A jubileumi nevetés mellett Bödőcs Tibor humorista, sportprogramok és közös bográcsozás is várja az ünneplőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Nem egyszerű születésnapi tortával, nem is ünnepélyes fogadással, hanem jóízű nevetéssel teszi emlékezetessé tizedik születésnapját a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar. Az intézmény a jubileumi GTK Napon próbálja megdönteni az együttnevetés rekordját, melyhez „nevető jógagyakorlatot” hív segítségül.
 
A speciális jógaforma a mélyről jövő nevetést és a hangos meditációt ötvözi ritmikus tapsolással, pingvinszerű körbe-körbe totyogással és „vonatozással”, valamint mély jógalégzéssel. Az így akár 5 percig is tartó nevetés gyakorlatát az egyetem a Hahota Klubtól „kölcsönzi”, akik egyúttal a legtöbb együttnevető ember – mintegy 260 fő – rekordját is jegyzik. A szabadon áradó kacagás rekordkísérletével továbbá Az ország legvidámabb kara címet is igyekszik elnyerni az ünneplő intézmény.
A jeles alkalomból a kar nem csupán nevetéssel kísérletezik, hiszen az egyetem egyik sportpályáján több száz hallgató közreműködésével igyekeznek összeállítani és légi felvételen megörökíteni a diákokból álló „GTK” szót. A kacagó születésnap programjait Bödőcs Tibor humorista viccáradata, Dömötör Tamás korábbi beatbox magyar bajnok fellépése, valamint focibajnokság és közös bográcsozás is színesíti majd.
 
További információ:
Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.