SZTE Info

Sajtótájékoztató a 11. Egyetemi Főiskolai Evezős Világbajnokságról

A 11. Egyetemi Főiskolai Evezős Világbajnoksággal kapcsolatosan sajtótájékoztatót tartunk 2009. október 1-jén 11:30-kor a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a 3. számú szemináriumi teremben, Prof. Dr. Badó Attila rektorhelyettes, a Szervező Bizottság elnökének részvételével.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
A további információk a csatolt dokumentumban találhatók. A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére feltétlenül számítunk.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.