SZTE Info

Jelképes kulcsátadás: hétfőn reggel elkezdődik a Dugonics téri épület felújítása

 
Október 5-én hétfőn 8.30-kor Prof. Dr. Szabó Gábor rektor jelképesen átadja az SZTE Dugonics téri központi épületének kulcsait Nemesi Pálnak, a Ferroép igazgatójának. Ez egyben a 7,5 milliárd forintos TIOP 1.3.1 projekt hivatalos kezdetét jelenti, melynek keretében megújul a város egyik legfontosabb épülete. A kulcsátadást követően a területre azonnal felvonulnak a munkások, megkezdődik a munka.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
A kulcsátadásra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk. Részvételi szándékát kérjük, jelezze a szovivo@rekt.u-szeged.hu-n.
 
Keczer Gabriella sajtószóvivő
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.