SZTE Info

Közgázos vitaülések sorozat meghívó

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézete, valamint a MTA Szegedi Területi Bizottságának Gazdaságtudományi Szakbizottsága tisztelettel meghívja Önt a „KÖZGÁZOS VITAÜLÉSEK” sorozat következı rendezvényére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vitaülés témája: Külföldi részvétel az egyetemek és az ipar közötti együttmőködésben
A vitaülés ideje: 2009. szeptember 24., 15 óra
A vitaülés helye: Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának díszterme
(6722 Szeged, Kálvária sgt. 1, 1. emelet).


Vitaindító előadást tart: Inzelt Annamária, a Pénzügykutató Zrt. Innovációs Kutató Központ alapítója és igazgatója, az MTA doktora, amely után a beszélgetés a megjelentek aktív részvételével folytatódik.


A terem korlátozott befogadóképessége miatt részvételi szándékát kérjük e-mailben jelezze
Hofman Doloresnek (doloro@eco.u-szeged.hu) 2009. szeptember 22. 12 óráig!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.