SZTE Info

Indul az SZTE Dugonics téri épületének felújítása

2009. szeptember 10-én 10 órakor a Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében kerül sor a Dugonics téri épület felújítására vonatkozó kivitelezõi szerzõdés ünnepélyes megkötésére a Szegedi Tudományegyetem és a Ferroép Rt. között a sajtó jelenlétében.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A sajtó számára ez alkalommal kerül bemutatásra a nyár folyamán felújított Öthalmi Diáklakások új épülete is. A rendezvényen részt vesz Prof. Dr. Szabó Gábor rektor és Nemesi Pál, a Ferroép igazgatója.
 
A rendezvényre ezúton tisztelettel meghívjuk.
 
Részvételi szándékát kérem, jelezze a szovivo@rekt.u-szeged.hu email címen.

Keczer Gabriella sajtószóvivõ

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.