SZTE Info

pexels-pixabay-390051

Ötkarikás játékok, beautyrobic és hegymászás az UniSport utolsó számában

Utolsó lapszámában is a sport legújabb témáit kínálja az olvasónak az UniSport hírmagazin. A 32. lapszámban olvashatsz arról, hogy milyen új sportágakkal bővültek az ötkarikás játékok, és, hogy mi is az a beautyrobic. Olvass bele te is!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Új sportágakkal frissült az ötkarikás játékok repertoárja: #kattanjrá a hullámlovaglásra és kerülj képbe a gördeszkázással is!


Dübörög a Beautyrobic sikere, mely sokszínűségével hozza csúcsformába lelkes híveit. Ha még nem hallottál róla, lépj a tettek mezejére és tégy egy újabb bekezdést az idei kihívásaid listájára!


A hegymászás is egyre előrébb kúszik az outdoor sportok népszerűségi listáján, az UniSport most utat mutat az alapokhoz.


Leköszönő lapszámunk rendhagyó módon 5 #jóarccal búcsúzik: Valter Attila az EKE büszkeségeként mesél kerékpáros sikereiről. Péni István (BCE) és Dénes Eszter (SZIE) sportlövők jövőbeni terveiket latolgatják, míg az NJE Sportközpont vezetője: Járdi Ádám és az SZTE sportiroda vezető: Szász Róbert az egyetemeiken zajló sportmunkába avatják be az olvasókat!31. Unisport hírmagazin

30. Unisport hírmagazin

29. Unisport hírmagazin

28. Unisport hírmagazin

27. Unisport hírmagazin

26. Unisport hírmagazin

25. Unisport hírmagazin

24. Unisport hírmagazin

23. Unisport hírmagazin

22. Unisport hírmagazin

21. Unisport hírmagazin

20. Unisport hírmagazin

19. Unisport hírmagazin

18. Unisport hírmagazin

17. Unisport hírmagazin

16. Unisport hírmagazin

15. Unisport hírmagazin

14. Unisport hírmagazin

13. Unisport hírmagazin

12. Unisport hírmagazin

11. Unisport hírmagazin

10. Unisport hírmagazin

9. Unisport hírmagazin

8. UniSport hírmagazin

7. Unisport hírmagazin

6. UniSport hírmagazin

5. UniSport hírmagazin

4. UniSport hírmagazin

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.