Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó - Petras Vaitiekūnas előadása az SZTE-n

Sajtómeghívó - Petras Vaitiekūnas előadása az SZTE-n

2016. március 22.

A Szegedi Tudományegyetem és a Litván Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége tisztelettel meghívja Önt Petras Vaitiekūnas, az Ukrajnai Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának tanácsadója, korábbi litván külügyminiszter "A háború, az állam és a társadalom Ukrajna jelenlegi társadalmában - Litvánia szemszögéből" című előadására 2016. március 24-én, csütörtökön 14.00 órára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Helyszín: SZTE Állam- és Jogtudományi Kar, Kari társalgó, III. emelet, Szeged, Tisza Lajos krt. 54.

 

Az előadáson részt vesz Rasa Kairienė litván nagykövet asszony és Dalia Sukackienė miniszteri tanácsos, misszióvezető helyettes asszony is.

 

Petras Vaitiekūnas litván politikus. 2006-2008 között volt Litvánia külügyminisztere, 1988-1990 között a Sajüdis, Litvánia demokratikus ellenállási mozgalmának tagja. 1990-ben aláírója volt a litván függetlenségi nyilatkozatnak. 1990 és 1992 között a Litván Legfelsőbb Tanács tagja volt, 1993-tól 1998-ig és 2004-ben pedig a litván elnök külügyi tanácsadója. Vaitiekūnas 2010-2014 között ukrán nagykövet, és ő volt az egyetlen nagykövet, aki a Krím félszigeten tartózkodott az orosz agresszió idején. 2015-ben a “Demokratikus Közösségek” Mark Palmer díját kapta, ezzel elismerve közreműködését fehéroroszországi a civil kezdeményezések elindításában, illetve a szabadság védelmének és a demokratikus értékek nemzetközi jogban való érvényesítésében Grúziában és Ukrajnában az orosz agresszió alatt.

 

Az előadás angol nyelvű, interjúigény esetén a szervezők tolmácsot biztosítanak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek