SZTE Info

Sajtómeghívó - Kerekasztal-beszélgetés alkotmánybírákkal

A joghallgatók szakmai közössége, a Pro Jure a Szegedi Tudományegyetem oktatói közül az alkotmánybírákat hívja beszélgetésre 2016. március 3-án az SZTE Főépület dísztermébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Volt és jelenlegi alkotmánybírák osztják meg személyes tapasztalataikat, „életszagú" történeteiket, melyekkel szakkönyvekben nem találkozhatnak az egyetemisták, amelyekről nem értesülhetett a közvélemény. A programot a „Pro Jure – Közösség a Szegedi Joghallgatókért” szervezte. További információ a szegedi egyetem Pro Jure közösségéről itt.


„Alkotmánybíró vagyok” – Kerekasztal-beszélgetés

egykori és hivatalban lévő alkotmánybírákkal

 

Időpont: 2016. március 03. (csütörtök), 16 óra.

 

Helyszín: A Szegedi Tudományegyetem főépületének díszterme.

(Szeged, Dugonics tér 13.)

 

Résztvevők:

Akik beszélgetnek:

Balogh Elemér
egyetemi tanár (SZTE), 2005-2014 között alkotmánybíró;

Paczolai Péter egyetemi tanár (SZTE), jelenleg római nagykövet, 2006-2015 között alkotmánybíró, 2008-tól a testület elnöke;

Sulyok Tamás egyetemi docens (SZTE), ügyvéd, 2014-től alkotmánybíró, jelenleg a testület elnökhelyettese.


A beszélgetés moderátora:

Sulyok Márton egyetemi adjunktus (SZTE).


Köszöntőt mond:

Karsai Krisztina egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese.

 

A „Pro Jure – Közösség a Szegedi Joghallgatókért” szervezet rendezvényére tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk az újságírókat, a médiumok, a szerkesztőségek munkatársait!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.